Gündem İlk maaşını alamadan öldü

İlk maaşını alamadan öldü

Paylaş
İlk maaşını alamadan öldü

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ndeki krom madeninde çalışan Akın Deniz'in ilk maaşını alamadan öldüğü ortaya çıktı

Orhaneli İlçesi’nin Akçabükköyü yakınlarında, işadamı Şeyhmus Tatlıcı’ya ait Şetat Madencilik’e ait krom madeninde dün meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren Ramazan Satık (40) ve Akın Deniz’in Topukköyü’ndeki evlerinde büyük acı yaşanıyor. Madende bir ay önce işe başladığı bildirilen evli ve 3 çocuk babası Ramazan Satık’ın ölümü yakınlarını üzüntüye boğdu.

"HALATIN KOPTUĞU DOĞRU DEĞİL"

Ramazan Satık’ı madenden çıkaran yeğeni Hüseyin Satık, kazaya halatın kopmasının neden olduğu iddialarının gerçek olmadığını öne sürerek, “Bu kazanın nedeni halat değildi.

Vince bağlı asansörün altına 70 kilo ağırlığında krom yüklü kova bağlamışlar. Kendileri de asansöre binince alttaki kova yukarı çıkarken bir yere takılınca halat makaradan kurtulmuş ve boşta kalınca asansör hızla yere çakılmış” dedi.

Satık’ın diğer yakınları da, kazada ihmal olduğunu ileri sürerek, “Vardiyalarda mutlaka uzman kişilerin bu işçileri yönlendirmesi lazım. Ramazan ve Akın’ın vardiyasında ‘çavuş’ olarak adlandırılan uzman kişiler olsaydı bu kaza yaşanmazdı” diye konuştu.

Ramazan Satık’ın babası Hüseyin Satık ise oğlunun 7 yıldır madenlerde çalıştığını belirterek, “3 çocuğu ortada kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye yakındı.

İLK MAAŞINI ALAMADAN ÖLDÜ

Maden kazasında yaşamını yitiren Akın Deniz’in de evinde yas var. Akın Deniz’in maden işçisi emeklisi babası Yaşar Deniz, “Oğlum 15 gün önce işe başladı.

800 TL maaş alacaktı. Baba maaşımı almaya az kaldı diyordu. Sigortası başlasın diye bu işe verdik. Böyle olacağını bilseydim, işe göndermezdim” dedi.

Ramazan Satık ve Akın Deniz’in cenazeleri ikindi vakti kılınacak namazın ardından Topukköyü’nde toprağa verilecek.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN-Bülent DEĞİRMEN/Bursa (DHA)