Gündem İlk günde 65 kilo balık tutuldu

İlk günde 65 kilo balık tutuldu

Paylaş
İlk günde 65 kilo balık tutuldu

Avrupa'nın en büyük üç balıkçılık yarışması arasına girmeyi başaran ve bu yıl 4'ncüsü gerçekleştirilen 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' Vodafone'un ana sponsorluğunda Alaçatı Belediyesi'nin katkılarıyla Port Alaçatı Marina'da gerçekleştirildi

Turnuvaya katılan 46 tekne, turnuvanın ilk gününde hava muhalefeti nedeniyle denize açılamazken, ikinci günde toplam 65 kilo 640 gram balıkla döndü. 10 kilo 340 gram ağırlıkla en büyük balığı, Ömer Atay ve ekibi Albacore'la El-Quizo teknesi ile yakalarken, Hakan Ayberk ve ekibi ‘Equinox’ teknesiyle, Osman Üçer ve ekibi ‘Alive’ teknesiyle, Zeynep- Bora Tekin ve Ertuğrul İçingir ‘Deep Blue’ teknelesiyle balıkla dönmeyi başaran ekipler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Organizasyonun amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman, dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz, Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu- International Game Fish Association (IGFA) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti ve turizmci İlknur İçingir tarafından üstlenilen yarışma IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor.

ÖDÜLLER ÇOK CAZİP

Turnuvada ilk üçe giren yarışmacılar ile en büyük balığı tutan ve turnuva özel ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılara toplam 8 bin 500 dolar para ödülü, ayrıca 6 bin 500 dolar değerindeki balıkçılık malzemesi verilecek.

YARIŞMANIN MÜDAVİMLERİ

Yarışmaya her yıl katılan Yunanlı ekipler, 7 Kasım'da Yunanistan'da yapılacak yerel seçimler nedeniyle bu yıl katılamazken, Gökhan Çarmıklı, İsmail Boyner, Berent Akdemir, Bora Tekin gibi isimler turnuvada yer alıyor.

Haberin Devamı

Fulya OMAÇ/ÇEŞME (İzmir), (DHA)