Sabanur Kıraç İlk buluşmada nelerden konuşulur?
HABERİ PAYLAŞ

İlk buluşmada nelerden konuşulur?

Haberin Devamı

En zevklisi, heyecanlısı ve aynı zamanda da en zorudur ilk buluşma. Henüz birbirinizi yeterince tanımıyorken üstelik bir de tüm beklentiler tavan yapmışken karşı karşıya gelmek ve konuşacak doğru konuları seçmek tam bir baş ağrısıdır. Acaba muhabbet dönecek mi? Beni beğenecek mi? Yanlış bir şey söyler miyim? Ya o garip sessizlik olursa? Ya hiç konuşmazsa?..

Sırf ilk randevuda heyecanlanıp biraz da kastınız diye ikinci randevunun olmamasını istemem! O yüzden size iyi ilk randevuda buzları kıracak birkaç konuşma konusu hazırladım...

1- Tatil planları

Hazır yaz da gelmişken tatil planlarını sorun. Bu konudan güzel muhabbet çıkar. Bu sene planı yoksa geçen seneden ve anılarından bahsedebilir. Tabii sadece ona bırakmayın siz de anlatın. Gittiğiniz gördüğünüz sevdiğiniz yerlerden orada başınıza gelen komik şeylerden ve bu yaz için planlarınızdan bahsedin. Bir bakarsınız gecenin sonunda tatil planlarınızı birleştirirsiniz kim bilir?

2- Hobiler

Hobi konusu çok keyifli olmasa da ortamı kurtaracak bir muhabbet konusudur. Ortak zevkler bulmanızı sağlayabilir. Ortak bir zevkiniz yoksa ona hobisi hakkında detaylar sorabilirsiniz. İnsanlar hobileri hakkında konuşmayı severler.

3- İş

Onunla ve yaptığı işle ilgilendiğinizi gösterin. Akıllı sorular sorun. Sıkıcı olmayın. Detaylara girmeyin. “Kime bağlısın, kaç saat çalışıyorsun” gibi sorular yerine “Nasıl başladın bu işe, hep bu işi mi istiyordun” gibileri tercih edin.

4- Müzik/sinema

Sevdiğiniz sanatçılardan, en son izlediğiniz güzel filmlerden filan bahsedin ki sonra sıra yakın zamandaki konserlere ve vizyona girecek filmlere gelsin. Bu muhabbetten ikinci randevuyu çıkarmak da kolaylaşsın! Ortak zevkleri bulunca da o sanatçı ya da film üzerine biraz daha konuşun.

5- Aile

Ailesi hakkında sorular sorun. Ama “Ailen ne iş yapıyor” gibi değil daha çok “Kaç kardeşsiniz, nasıldır aranız” gibi soruları tercih edin. Kardeşi olan herkesin komik hikayeleri olur. Muhabbet muhabbeti açar.

Erkekgillerin ilk buluşma halleri

En çapkın erkek için bile ilk buluşma tehlikelidir. Yapacağı en ufak hata ikinci randevu şansını azaltacaktır. O yüzden ilk randevuda karşınızdaki erkeği iyi analiz edin ve aşağıdakileri yapan erkekgillerden son sürat uzaklaşın!

Garsonla kavga edenler

Sen en güzel gülümsemeni takınmış, en kibar ve kırılgan halinde süzülürken bu öküzgiller garsonla kavga eder, hakaret eder, ufak çaplı bir sinir krizi geçirirler. Etrafındaki insanlara saygısı olmayan bir erkeğin size de saygısı olması güçtür. Eğer durduk yere garsona çıkışıyor hakaretler ediyorsa geceyi fazla uzatmayın!

Eski sevgilisinden saatlerce bahsedenler

Daha önce de yazmıştım. En tehlikelisi bunlardır. Ya hala eski sevgilisine aşıktır ya da ayrılığı kendine yedirememiştir. Daha da kötüsü ilk buluşmada bir kıza nasıl davranılacağını bilmemektedir. Eğer şöyle bir bahsedip geçiyorsa takılmayın ama dakikalarca konuşuyorsa hemen kaçın!

Susup hiç konuşmayanlar

Sessizliği bozmak için sürekli sen konuşmak zorunda kalırsın. Soru sorarsın kısa cevaplar verir. Üstüne bir de soruyu sana çevirmez. Sen yine kendi kendine anlatmaya devam edersin. Sonunda yeter der ve susarsın. Mal mal etrafına bakmaya devam eder. Sonra bir de utanmadan eve gidince mesaj atar “Bir daha ne zaman görüşüyoruz” diye!

Cep telefonuyla oynayanlar

Tüm buluşma boyunca Facebook, Twitter, Instagram derken yüzünüze 10 saniye bakmayanlardır. Arada mesajlaşır, arada telefonla konuşurlar. Kendini dış kapının dış mandalı gibi hissetmemek için sen de telefonunu eline alırsan o buluşma orada biter!

Siyaset hakkında konuşanlar

Gündemden haberdar olmak, bir görüş sahibi olmak ve siyasetten anlamak çoğu zaman çekici biri özelliktir ama ilk buluşmada değil! Daha ilk buluşmadan siyaset konuşan adamdan korkulur. Bu tip ciddi konuları konuşmanın yeri ilk buluşma değildir. Eğer konu ciddileşirse kibarca kapatın ve oradan yavaşça uzaklaşın!

Hemen yatak muhabbetine girenler

Daha bismillah “Ne haber nasılsın” demeden “Sana mı gideriz bana mı” muhabbetine girenler sadece komedi filmlerinde değil maalesef ki aramızdalar. Eğer böyle bir tipe denk gelirseniz, “Ben seni sonra ararım” deyip geç olmadan ortamdan uzaklaşın.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder