Prof. Dr. Derin Kösebay Ilk 3-4 ayda zararı olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Ilk 3-4 ayda zararı olabilir

Hamile kadınların saçlarını boyaması pek uygun değil. Çünkü saç boyalarının içinde birçok zararlı madde var. Bunlar ciltten emiliyor ve sürülürken birçoğu solunum yolu ile alınabiliyor. Bebeğin geliştiği 3-4 aylık süreçte kullanılmaması daha iyi olur

[[HAFTAYA]]

Gebe kalabilir miyim?

27 yaşındayım ve polikistik over hastasıyım. Mayıs ayında tüp bebek denendi, tutmadı. Rahim duvarının kalın olduğu söylendi, küretaj yapıldı. Tahlil sonuçlarını size yazıyorum. Hamile kalma şansım var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, polikistik over’de bozuk olan yumurtalık foksiyonları gebe kalmada zaman zaman sorun yaratabilir. Ama bu gebe kalamazsınız anlamına gelmez.Tüp bebeği tekrar denemekte yarar var. Rahim içinden alınan parça da polipler görülmüş ve genel olarak rahmin iç dokusu aşırı gelişme potansiyeli gösteriyor (Hyperplazi denen duruma benzer bir durum) Bu bulgulara göre 1-2 ay ilaç tedavisi görmenizde yarar olabilir. Bol şans diliyorum.

Haberin Devamı

Hamile saç boyatmaz mı?

32 yaşında, 3.5 aylık hamileyim. Çevredekiler bana gebelikte saç boyanmadığını söyledi. Bunun bebeğe zararı olurmuş. Acaba doğru mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, saç boyasına gelince; bu konuda da kesin veriler yok fakat bildiklerimiz şunlar. Saç boyalarının içinde birçok toksik madde var. Bu toksik denilen zaralı maddeler ciltten emilebiliyor ve sürülürken birçoğu solunum yolu ile alınabiliyor. O halde bebeğin organlarının geliştiği özellikle ilk 3-4 ay kullanılmamasında yarar olabilir diyebiliriz.

Myom kansere dönüşür mü?

Annemde 8 santim çapında myom var. Menopozda olduğu söylendi. arı oluyor. Kokusuz, renksiz, akıntısı var. Ama bu akıntının miktarı çok. Yani adet görüyormuş gibi. Annemin hiçbir şikayeti yok.Myom kansere dönüşür mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, myomlar bildiğiniz gibi rahmin iyi huylu urudur. Rahmin iç bölgesine, rahim adelesi içine yerleşebilir ve rahim dışına doğru gelişebilir. Her birinin yaptığı şikayetler farklı olabilir. Annenizde myom rahmin iç tabakasında gelişmeye başlamış. Zamanla rahim kasılarak, aynı doğum ve düşüklerde olduğu gibi, içindeki cismi dışarı atmaya çalışarak myomu rahim kanalından dışarı doğru itmiş. 8 santimlik bir myom vajina içinde enfekte olur, kan dolaşımı yeterli olmadığı için yapısal değişikliklere uğrayabilir. Akıntı ve kanamalara da neden olabilir. Bu kadar büyük bir şeyin (top gibi) vajinada durması rahatsızlık da verir. Bence bir an önce o myomu aldırın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder