Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlişkiyi kolaylaştırır
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiyi kolaylaştırır

Haberin Devamı

Halk arasında zevk suyu olarak bilinen salgının görevi erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmaktır. Meni kıvamında ve yapısında değildir. Mikroskop altında incelenirse sperm hücrelerine rastlanabilir.

SORU: Zevk suyu hamile bırakır mı?

21 yaşındayım. İlişkide boşalma öncesinde erkekte meydana gelen kaygan sıvının hamile bırakma özelliği var mı? İhtimal yüksek midir?

CEVAP

Halk arasında zevk suyu adı verilen bu salgı idrar yolu etrafında bulunan salgı bezlerinin ve prostatın salgısının karışımından ibarettir. Normal meni kıvam ve yapısında değildir ama mikroskopik incelemede içinde tek tük de olsa sperm hücresine rastlanabilir. Bu nedenle hamilelik nedeni olma ihtimali çok az hatta teorik düzeyde dahi olsa vardır. Bu salgı erkekte spermin geçeceği yolu temizlemek, kayganlaştırmak ve cinsel ilişkiyi kolaylaştırmak için salgılanır.

SORU: Sperm sayım düşük

33 yaşındayım ve 9 yıllık evliyim. Sperm sayım düşük. Acaba bunun yükseltmenin bir çözümü var mı? Benim ne yapmam gerekiyor? Bu hastalıkla hangi bölüm ilgileniyor?

CEVAP

Sperm sayılarının düşük çıkması sadece arzu etmenize rağmen çocuk sahibi olamıyorsanız tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Öncelikle gerçekten sayıların düşük olup olmadığı gereken kalitede yapılacak bir spermiyogram testi ile saptanmalıdır. Bu sorun için bir üroloji uzmanına, hatta ulaşabilecek konumda iseniz Androloji Bilim Dalı’nda uzmanlasmış bir üroloğa başvurmanızı öneririm. Tetkikler sonrası sorun tespit edilerek sayıların yükselmesi için uygun tedavi yöntemleri uygulanabilir.

SORU: Sertleşme uykuda oluyor

45 yaşındayım, 4 yıl önce eşimi kaybettim. Evliliğimin son 1-2 yılından beri ereksiyon sorunu yaşıyorum. Doktor sorunumun psikolojik olduğunu söyledi. Daha sonra denemek istedim ama olmadı. Viagra kullandım (doktora gitmeden) o zaman oluyor. Uykuda sertleşme oluyor ama kadını istediğim zaman başarılı olamıyorum. Kime, nereye gideyim?

CEVAP

Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

SORU: Büyümedi

20 yaşındayım. Penisim büyüklüğünde hiçbir değişiklik olmadı. Sizce ne yapmam gerekir?

CEVAP

Durumunuz ancak muayene edilerek anlaşılabilir. Bazı hormon testleri de yapmak gerekebilir. Bu yüzden bir üroloji uzmanına başvurmanız gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder