Mehmet Coşkundeniz İlişkiler için ateşten günler
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiler için ateşten günler

Haberin Devamı

Türkiye siyasi anlamda ‘ateşten günler’ yaşıyor. Amerika ile vize krizi, Barzani ile referandum krizi, İdlib’de Türk askerinin bulunması...

Peki ya sizin ‘ateşten günler’iniz? İlişkiniz ne durumda? Her şey yolunda mı? Önce ilişkinizin ne durumda olduğunu anlayın, sonra da düzeltmenin yollarına bakın.

KÖTÜYE GİTTİĞİNİ GÖSTEREN İŞARETLER

■ Kırıcı bir tartışmadan sonra ilişkiyi tamir etmek için çaba harcamamak.

■ Basit şeyleri büyüterek ilişkinin en önemli sorunu haline getirmek.

■ Kızgınlık ve öfkeyi sıkça dışarı vurmak.

■ Her bahaneyle ayrılmak, sonra yeniden bir araya gelmek.

■ Saç şekli, giyim tarzını ağır dille eleştirmek.

■ Kıskançlık konusunda bitmek bilmeyen tartışmalar.

■ Bireysel alanlara el uzatmalar, cep telefonu karıştırmalar, e-mail ve sosyal medya adreslerine gizlice girmeler.

■ Gizemli bir ruh haliyle, bazı şeylerin saklanması, ortaya çıkması halinde aşırı tepkiler gösterilmesi.

■ Birlikte geçirilen zamanın azalması, ortak bir şeyler yapmaktan kaçınılması.

■ Cinsellik konusunda bencil davranılması, cinselliğin ilişkide geri plana atılması.

■ Geleceğe dair planların yapılmaması.

■ Durup dururken “Ayrılsak nasıl olur?” ya da “Acaba hayatında başkası olsa ben ne hissederim?” gibi sorular ortaya atılması.

■ Özel günlerin unutulması, unutulmasa bile basit organizasyonlarla geçiştirilmesi.

■ Önem sırasındaki yerinizin değişmesi.

■ Yalan söyleme konusunda ustalaşmak ve bu konuyla yüzleşildiğinde hiç gocunmamak.

NASIL KURTARILIR?

1- ORTAK PAYLAŞIMLARI ARTIR


İlişkinizin ilk günlerinde olduğu gibi birlikte daha fazla zaman geçirmelisiniz. Birlikte yapmaktan hoşlandığınız şeyleri tekrar gündeme getirmelisiniz.

2- FLÖRT ETMEYİ UNUTMA

Küçük hediyeler, aşk mesajları, özlem dolu e-mailler... Aşkın en güzel yanı ‘baştan çıkarma oyunu’dur. Bu oyun ne kadar uzun olursa ilişkiniz o derece sağlam olur.

3- İŞKOLİK OLMA

Modern çağda önceliklerimiz değişiyor. İşimiz hayatımızın önemli kısmını kapsıyor. Ama kendimizi işe verip sevgilimizi unuttuğumuzda bir bakıyoruz ki yalnızız.

4- TEKNOLOJİ ESİRİ OLMA

İnternette geçirilen zaman ilişkileri yoruyor. Evet, sosyal ağlardan kaçış yok. Ama bunu dengelemelisiniz. En azından yan yanayken birbirinizle ilgilenmelisiniz.

5- SOSYALLİĞE ÖNEM VER

Kendinizi eve kapamayın ya da her anı baş başa geçirmeyin. Sosyalleşin, arkadaşlarınızla buluşun, aile üyelerini, akrabaları ziyarete gidin. Birlikte kalabalık sofralarda yemek yiyin.

6- TARTIŞMALARI UZATMA

Hiç tartışmamak diye bir şey mümkün değil elbette. Ama tartışmaları uzun saatlere, hatta günlere yayanlar var. Bir noktada tartışmayı bitirip sonuca ulaşmalısınız.

7- ELEŞTİRİ DOZUNA DİKKAT ET

Sevgilinizin bazı davranışlarını hoş karşılamayabilirsiniz. Elbette eleştireceksiniz ama bu yapıcı bir eleştiri olmalı. Onun kendine güvenini zedeleyecek şekilde, hakaret eder gibi ya da aşağılayıcı tavırlarla yaptığınız eleştiriler sizi ayrılığa götürür.

8- GELECEĞİNİ PLANLA

İlişkide ‘bugün’ü kaçırmamak çok önemli. Çünkü birlikte yaşadığınız hiçbir an bir daha gelmeyecek. Ama yarını da unutmamak gerek. Bu konuları açıkça konuşup geleceğinizi planlamalısınız.

9- SORUNLARINI ANLAT

Sorunlarınız nedeniyle içinize kapanıp bunları bir de paylaşmazsanız sevgiliniz alınacaktır. Bu sorunların kendisinden kaynaklandığını düşünecektir. O da ilişkiye kendini adamaktan vazgeçecektir.

10- KISKANÇLIĞI ABARTMA

Baskı altındaki insanlar yorulur, sıkılır ve kurtulmak ister. “Hiç kıskanmayın” demiyorum ama olayı abartmayın. Tatlı kıskançlıklar ilişkiyi besler, abartılı kıskançlıklar bitirir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder