Tamer Heper İlişki kopmuş
HABERİ PAYLAŞ

İlişki kopmuş

Haberin Devamı

Annem ikinci evliliğini yapmıştı. Bu evliliğinden çocuğu olmadı. Biz ilk evliliğinden olan iki kardeşiz. Annem öldü. Annemin annesi ile babası ise hayatta. Bu durumda annemin annesi ve babası öldüğünde annemin ikinci eşi onların mirasçısı olacak mı? ● A.T.

Daha önce yazdıklarımı bir hatırlayın. Miras, mirasçılar arasında paylaşılırken mirasçıların derecesine bakılır. Birinci derecede alt soy vardır. Yani evlatlar ve onların da evlatları. Bu nedenle annenizin mirasçısı oldunuz.

Annenizin ikinci eşi de mirastan pay aldı. Bunun nedeni, eşin de her derece ile birlikte mirasçı olması. Yani eşler birinci derece mirasçılarla da birlikte mirasçıdır, ikinci derece mirasçılarla ve hatta üçüncü derece mirasçılarla da birlikte mirasçıdır.

★ ★ ★

Şimdi geleyim büyük anne-büyük babaya. Onlardan biri öldüğünde mirasçı olarak bir tarafta kendi eşi, diğer tarafta sizler olacaksınız. Yani annenizin ikinci eşinin büyük anne veya büyük baba ile bir mirasçılık ilişkisi olmayacak. Büyük anne veya büyük babadan sonra ölen olduğunda da mirasın tümü alt soyuna yani sizlere kalacak.

★ ★ ★

Şayet anneniz önce ölmeseydi de kendi annesinden ve babasından miras kalsaydı ve ondan sonra anneniz vefat etseydi bu durumda dolaylı olarak ikinci eş annenizin mirasçısı sıfatı ile büyük anne ve büyük babadan annenize kalan mallarda hisse sahibi olacaktı. Ama bugün aradaki ilişki koptu, onlara mirastan pay yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder