Siyaset İlginç seçim ittifakı
Paylaş
İlginç seçim ittifakı

Daha önce Kürt sorununun çözümü ve PKK konusunda birçok kez karşı karşıya gelmişlerdi. BDP, HAK-PAR ve KADEP şimdi seçim ittifakı yapıyor

BDP 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere bağımsız adaylarla girmeye hazırlanırken; kendisi dışında faliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi’yi de aday göstererek destekleme kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Daha önce Kürt sorununun çözümü ve PKK konusunda bir çok kez karşı karşıya gelen BDP, HAK-PAR ve KADEP’in 12 Haziran seçimlerinde işbirliği yapacağı belirtildi. Seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı alan BDP’nin, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğluk aracılığıyla ’Kürt siyasetinde seçim birliği’ni sağlamak için her iki partiye teklif götürdüğü ve büyük oranda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Yapılan görüşmeler sonucu, HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel’in Diyarbakır’dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi’nin de (Şerafettin Elçi PKK'yı sert sözlerle eleştiren bir isim) seçilmesine kesin gözüyle bakılan bir yerde aday gösterileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Seçim birliği ile ilgili yapılan görüşmeleri doğrulayan HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bazyel, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile yaptıkları görüşmelerin sürdüğünü ve parti olarak görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, bağımsız adayların gösterildiği yerlerde aday göstermeyeceklerini; bağımsız aday desteklenmeyen yerlerde ise seçime girebileceklerini söyledi.

DHA