Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İleride sorun çıkabilir
HABERİ PAYLAŞ

İleride sorun çıkabilir

Haberin Devamı

Yeni doğan erkek çocuğunda yumurtalarından biri torbada değilse veya inip çıkıyorsa ya da yukarıda kalıyorsa 1 yaşına gelmeden torbaya indirilmeli. Yoksa testisin içindeki sperm yani döl hücresi üretecek yapılar vücudun ısısından etkilenerek bozulmaya başlar

SORU: Ameliyat olmalı mı yoksa olmamalı mı?

Oğlum 8 yaşına girdi. 1.5 yıl önce üroloji uzmanına gittik. Sağ testisinin yukarıda olduğunu söyledi. Ultrasona göre; sağ yumurta utangaçmış. Oradaki kaslar normalden daha hızlı çalıştığı için yumurtayı yukarı çekiyormuş. Ameliyata gerek yokmuş. Geçen hafta çocuk cerrahından sünnet için randevu aldım. Doktor ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ben durumu anlattım, doktor da bana “Bu çocuk ameliyat olmalı. Umarım geç kalmamışsınızdır” dedi. Ben karar veremiyorum, siz ne dersiniz? CEVAP Doğumda erkek çocuğun yumurtalarından biri torbada değilse veya inip çıkıyor ve çoğunlukla yukarıda kalıyor ise 1 yaşına ulaşmadan torbaya inmesi sağlanmalıdır. Aksi taktirde testisin içindeki ileride sperm yani döl hücresi üretecek yapılar vücudun ısısından etkilenerek bozulmaya başlayacaktır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sağ testis neden yukarı çıkıyor?


34 yaşındayım. Cinsel ilişki sırasında sağ testisim yukarı çıkmıştı. Son 10 gündür bu durum 3-4 kez tekrarladı. Parmağımla itince aşağıya iniyor ve ağrı sızı yok. Dış görünüm olarak tam o bölgede gözle görülür anormal bir fiziksel durum yok. Ciddi bir şey olabilir mi? CEVAP Bu kasık kanalı ağzınızın geniş yapısından veya testisi torbaya bağlı gubernakulum bağının uzunluğundan ortaya çıkabilir. Testis yukarıda uzun süre kalmıyor ve kolaylıkla torbaya indirilebiliyor ise bir sorun yaratmaz ve herhangi bir tedavi gerekmez.

SORU: Menim su gibi geliyor


19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonraki boşalmalarda su kıvamında ve renginde bir sıvı geliyor. Bu sıvının beyaz ve daha yoğun olması gerekmiyor mu? CEVAP Meninizin tamamıyla şeffaf ve su gibi olması normal değil. Bir spermiogram tahlili yaptırmanız uygun olur.

SORU: Ne yersem daha güçlü olurum?


23 yaşındayım Daha güçlü bir erkek olmak için hangi besinleri tercih etmeliyim? CEVAP Vücuda dışarıdan alınan ilaç, hormon ve birtakım maddelerin cinsel davranışlar üzerinde belli uyarıcı etkileri olabilir. Bazı maddeler libido üzerinde etki yaparak cinsel isteği ya da hazzı değiştirebilirken başkaları, sadece cinsel organların fiziksel tepkilerini farklılaştırır. Ancak bu gibi maddelerin çoğunluğu ne yazık ki cinsel istek ve duyumları çoğaltmaktan çok azaltma yönünde etki yaparlar. Cinsel uyarı olarak bilinen maddelerin çoğu beyindeki belli merkezler üzerine etki yaparlar. Bazılarıysa doğrudan doğruya cinsel organları denetleyen sinirler üzerinde uyarıcı olurlar. Ayrıca birtakım ilaç ya da maddeler sarhoşluk gibi genel bir durum yaratarak cinsel davranış farklılıklarına yol açarlar. Uyarıcı maddelerin hangi koşullar içinde alındığı da etki açısından önem taşır. Her şeye rağmen aşık olmanın olağanüstü afrodizyak etkisinin yerini dolduracak herhangi bir kimyasal maddeden söz etmek henüz mümkün değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder