Prof. Dr. Derin Kösebay İlaçla sonlandırmak mümkün
HABERİ PAYLAŞ

İlaçla sonlandırmak mümkün

Haberin Devamı

Dış gebelik erken tespit edildiyse şanslısınız. Ultrasonda belli büyüklüğü aşmamışsa, karın içinde kanama yoksa, doktorunuz uygun görürse kanser tedavisinde kullanılan bir ilaçla gebelik sonlandırılır. Yoksa ameliyat gerekir

Kilo hamile kalmaya engel mi?

29 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Eşimle çok istediğimiz halde çocuğumuz olmuyor. Doktorum, tahlil yaptı ve “Biraz kilo vermen gerek” dedi. 10 kilo kadar fazlam var, bu çocuk sahibi olmama engel mi? CEVAP Sevgili okuyucumuz, fazla kilolu olmak bence bir hastalık. Aşırı kilolu kişilerde hormonların çalışması bozuluyor. Buna rağmen gebelik oluşabilir. Fazla kilolar gebelikte de sorunlar çıkarabiliyor. Ayrıca normal doğum veya sezaryenle doğumda da aşırı kilo bence risk oluşturur. Siz mutlaka kilo verip gebeliğe en uygun şartlarla başlayın.

[[HAFTAYA]]

Dış gebelik kısırlığa neden olur mu?


36 yaşındayım. 2 yıldır hamile kalmaya çalışıyordum. Tam hamile kaldım diye sevinirken dış gebelik olduğunu öğrendik. Dış gebelik nasıl sonlandırılıyor? Kısırlığa neden olur mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, dış gebelik de olsa gebe kalabilmeniz güzel. Çünkü bu yumurtalıklarınızın çalıştığını, yumurtlamanın olduğunu, eşinizin sperminin yeterli olduğunu gösteriyor. İleride normal, yerinde bir gebeliğinizde olur. Dış gebeliğin tedavisine gelince: Eğer büyüklüğü fazla değilse, ultrasonda gebeliğin büyüklüğü belirli büyüklüğü aşmamışsa, karın içinde kanama gibi bir belirti yoksa ilaçlarla (Kemoterapi ilaçları ile tedavi edilebilir. Bunun dışında cerrahi yol kalıyor. Laparoskopi veya açık ameliyatla dış gebeliğin tedavisi yapılıyor.

Memelerimden süt geliyor

28 yaşında, 8 yıldır evli kadınım. 7 aydır doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Son 4 günden beri memelerimden aşırı miktarda süt geliyor. Bana bazı tahliller yapıldı, o zaman hamile değildim. Adetimin 5’inci günü ve memelerim ağrıyor, dokunamıyorum bile. Ve süt gelmeye devam ediyor. Sizce nedeni ne olabilir? CEVAP Sevgili okuyucumuz, anlattıklarınızdan prolaktin hormonunuzun aşırı yükselmiş olacağını düşünüyorum. Bunun için bu hormonun acilen ölçülmesi gerekir. Prolaktin hormonu yüksekliği memelerde gerginlik, şiddetli baş ağrısı, zaman zaman görme bozuklukları, çift görme ve memeden süt gelmesi şeklinde kendini belli edebilir. Doğum kontrol hapları da bazen prolaktin hormonunun yükselmesine neden olabiliyor. Sizin en kısa sürede jinekolojik endokrinoloji konusunda tecrübeli bir uzmana başvurmanız gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder