Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçla penis boyu büyür mü?
HABERİ PAYLAŞ

İlaçla penis boyu büyür mü?

Erkeklerin cinsel organları konusundaki takıntılarının sonu gelmiyor. Hemen hepsi birkaç santim de olsa penisini büyütmek istiyor. Beyler, cihazların, ilaçların, egzersizlerin bu konuda hiç faydası olmaz... Ayrıca fazlası kadına rahatsızlık verir...

Egzersizle, ilaçla büyümez

SORU: Kimisine göre penis büyütücü vakumların hiç faydası olmuyor. Bazı doktorlar birkaç santim de olsa büyüme sağlayacağını söylüyor. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Acaba düzenli kullansam birkaç santim büyüme olur mu? Bir de penis büyütme teknikleri diye bir şey okudum. Orada yapılan hareketler büyütür mü?

Haberin Devamı

CEVAP: Bu gibi cihazlar, ilaçlar, egzersizler ile penis büyütmek mümkün değildir. Ortalamadan büyük penis boyları cinsel ilişkide sorun yaratır, kadınlara rahatsızlık verir. Bu gibi gereksiz konulara kafanızı takmadan huzur ve keyif içinde yaşamanızı öneririm.

Ameliyatından sonra kaç gün hastanede kalırım?

SORU: 22 yıldır Almanya’da yaşıyorum. Bir süredir prostat sorunum var. Türkiye’ye gelip prostat ameliyatı olacağım. Acaba ameliyat sonrası hastanede kaç gün yatmak gerekiyor? Bir de maliyeti ne kadardır?

CEVAP: Kapalı prostat ameliyatı sonrası hasta 3 gün hastanede yatar. Açık prostat ameliyatı sonrası ise 5 gün hastanede yatar. Prostat kanseri ameliyatında da hastanın 5 gün civarında hastanede kalması gerekmektedir. Maliyetine gelince; devlet hastanesinde ve bir öğretim üyesi tarafından yapıldığı taktirde 2 milyar lira civarındadır. Kanserle ilgisi olanlar biraz daha farklıdır.

Testislerim ağrı yapıyor

SORU: 24 yaşındayım. 1) Mastürbasyon yaptığımda sperm sarımtrak geliyor. Acaba problem olur mu? 2) Testislerim genelde toplu şekilde duruyor. Normalde sarkık olması gerekmez mi? Otururken beni sıkıştırıyor ve ağrıyor. Ayrıca testislerimden biri daha küçük.

CEVAP: Meninin rengi çeşitli nedenler ile kişiler arasında bir miktar fark gösterebilirse de bu durumlarda tanı, sadece görüntü ile konulamaz. Mutlaka laboratuvar tetkiki gereklidir. Testislerin sarkık olup olmaması testislere olduğu kadar skrotum adı verilen haya torbasının kas yapısının ortam ısısı karşısında verdiği tepkiye de bağlıdır. Sperm üretimi belirli bir ısıda gerçekleşebildiğinden tüm bu kas yapıları, testisleri vücuda soğukta yaklaştırıp sıcakta testisten uzaklaştırarak ısı dengesini yani termoregülasyonu sağlarlar. Bu nedenle bu değişken durum bir rahatsızlık belirtisi değildir. Testislerinizin boyut farkına gelince; bu durum belirli bir noktaya kadar tabii olmakla birlikte boyut farkının çok belirgin olması ve özellikle giderek artması birçok değişik hatta hayati önem taşıyan hastalığa sebep olabileceğinden bir üroloji uzmanına başvurulmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder