Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaç tedavisiyle dertlere son
HABERİ PAYLAŞ

İlaç tedavisiyle dertlere son

Haberin Devamı

İktidarsızlık sorunuyla başvuran erkeğin doktoruna inanması ilk kural. Doktor, hastasına yaşadığı sıkıntının atlatılacağına dair güven verirse, düşük dozda ilaç tedavisiyle erkek yaşadığı stres ve rahatsızlıktan kurtuluyor.

SORU: Ereksiyon sorunu yaşıyorum

32 yaşındayım, 1.5 yıl devam eden sertleşme sorunum var. Mastürbasyonda bile tam sertleşmiyor. Sabah sertleşmeleri yaşamıyorum. 3 yıl önce 2 ay anti-depresan ilaç kullanmıştım. Acaba ondan olabilir mi? “Üroloğa görünün” diyeceksiniz ama biraz çekiniyorum.

CEVAP

Neden bir doktora gitmekten çekindiğinizi anlamam mümkün değil ama yaşınız ve depresyon tedavisi görmüş olmanız gözönüne alındığında sertleşme sorununuz muhtemelen psikolojik kökenli. Gereğinden fazla tetkik yapılmadan bu konulara hakim bir uzmanın yapacağı muayene ve basit hormon tahlilleri sonucu sorununuz kolaylıkla aşılabilir.

SORU: 5 aydır sertleşmiyor

47 yaşında, 22 yıllık evliyim. Son 5 aydır sertleşme sorunu yaşıyorum. İlaçla tedavi olmam mümkün mü?

CEVAP

Öncelik hastaya sorununun aşılacağı güvenini vermektir. Bu güven duygusu ve kısa süreli düşük doz ilaç tedavisi ile iktidarsızlık sorunu ile gelen hastaların büyük çoğunluğunun sorunu çözümlenebilir. Belirgin damar, sinir hastalıkları gibi fiziksel sorunlar yaşayanlarda da günümüzde gelişen ilaç tedavilerinden faydalanmak mümkün olabilir. Tüm dünyada Viagra ile başlayan yeni bir ilaç grubu giderek gelişmekte olup daha hızlı etki, daha uzun etki ve daha az yan etki gibi özellikler içeren yeni türevler hızla geliştirilerek tedavide yerlerini almaya başlamışlardır.

Düşük dozda verilmeli

Bu değişik ilaçlar ile her hastaya kendi ihtiyacı olan ilacı mümkün olan en düşük dozda uygulayarak ilişkide bulunması sağlanabilir. Kısa süreli etkisi olan ilaçlar, etkisi 1-2 güne kadar uzayan ilaçlar, ilişkiden hemen önce tok karnına alınabilen ilaçlar arasında hastanın durumuna en uygun olan ilaç tercih edilerek ve azdan çoğa doğru doz ayarlanarak başarılı tedavi yapılabilir. Yalnız bu ilaç grubu nitrit-nitrat içeren ve damar genişletme amacı ile bazı kalp hastalarının kullandığı ilaçlar ile birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ciddi sorunlar olabilir

Bu taktirde aşırı tansiyon düşmesi ile baygınlık ve hatta hayati tehlikeye dek uzanan ciddi komplikasyonlar görülebilir. Bu ilaçları kullananlar kalp doktorları ile görüşerek mümkün ise bu ilaç grubu dışında ilaçlara yönelmeli ve aradan 10 gün kadar bir süre geçtikten sonra üroloji-androloji uzmanları tarafından uygun görülen iktidarsızlık ilacını kullanmalıdır. Zaten birçok sahtesi işportacı tezgahlarına doluşmuş olan ilaçların gerçekleri dahi bilinçli kullanılmadıklarında faydasız hatta tehlikeli olabilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder