Sağlık İlaç tasarımı tüm yönleriyle BAU'da tartışılacak

İlaç tasarımı tüm yönleriyle BAU'da tartışılacak

Paylaş
İlaç tasarımı tüm yönleriyle BAU'da tartışılacak

Bu yıl 5.'si düzenlenecek Uluslararası BAU İlaç Tasarım Kongresi (BAU-Drug Design Congress 2017), 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında BAU Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek kongrede bilim insanları, yeni nesil ilaçların tasarımı, geliştirilmesi ve hastalıkların tedavilerinde yeni yaklaşımları tartışacak

BAU 5. Uluslararası İlaç Tasarım Kongresi, bu yıl da alanında akademi ve endüstride tanınmış bilim insanlarını konuk edecek. Araştırmacılar, yeni nesil ilaçların keşfi ve geliştirilmesi, özgün ilaç tasarımı ve önemli hastalıkların tedavilerinde gelinen son noktayı tartışacak.

Kongre kapsamında; Türkiye’de ve dünyada ilaç keşifleri, ilaç Ar-Ge’sinde dünyadaki yerimiz, önümüzdeki 10 yıla dönük projeksiyon, ilaç keşiflerini daha kısa sürede gerçekleştirmek için yapılan çalışmalar ve ilaç aday moleküllerinin sanal ortamda taranmaları hakkında bilgi verilecek.

'KATILIM GİDEREK ARTIYOR'

Kongre Başkanlığını üstlenen Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı “Dünyada ortalama yaşam süresinin uzaması ile birlikte ileri yaşlarda karşılaşılacak sağlık sorunları ve hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Dolayısıyla yeni tedavi mekanizmalarına, yeni tedavilerin keşfine yönelik yenilikçi ve rasyonel ilaç araştırma-geliştirme konularına ilgi de artıyor. Bu nedenle son 5 yıldır uluslararası alanda düzenlediğimiz kongrede sunulan bildiri ve katılımcı sayısı giderek artıyor" dedi.

Haberin Devamı