Türkiye (Son Dakika) İklim bebek bu yüzden bekletilmiş!

İklim bebek bu yüzden bekletilmiş!

Paylaş
İklim bebek bu yüzden bekletilmiş!

Bursa İnegöl'de üzerine kaynar su dökülen 9 aylık bebeğin, 5 saat boyunca ambulans beklediği söylenilmişti. Ancak Bakanlık'tan yapılan açıklamada İklim bebeğin ambulans olmadığı için değil, boş yanık ünitesi olmadığı için bekletildiği açıklandı

İnegöl ilçesinde, Hamidiye Mahallesi’nde oturan Güneş ailesinin ikinci çocuğu İklim Haranse Güneş, dün saat 16.00 sıralarında, emekleyerek yanına gittiği çaydanlığa eliyle vurunca, devrilen çaydanlıktaki kaynar sunun üzerine dökülmesi sonucu yandı.

Haberin Devamı

>>>5 SAAT AMBULANS BEKLEDİ

Annesi Elif Güneş tarafından hemen İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İklim Haranse’ye müdahale eden doktorlar, hastanın yanık ünitesi bulunan tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Bursa’daki hastanelerde yanık ünitesinde boş yer bulunamayınca, minik İklim uzun süren telefon trafiğinin ardından, boş yatak olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

AMBULANS BULUNAMADI İDDİASI

Bu sırada, İklim Haranse’nin yakınları, yoğun bakım ünitesinin iki saatlik bir arayış sonucu bulunduğunu, istenilen ambulansların ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki proğramı nedeniyle olası ihtiyaç için Bursa’ya gönderildiğini, hastalarını, Bursa’dan gönderilen ambulans ile Kocaeli’ye götürmek zorunda kaldıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

Ailenin bu iddiası üzerine Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yazılı açıklama yaptı.

Üzerine sıcak su dökülen kız çocuğunun, uzman hekimlerce vücudunda oluşan yanık nedeniyle, yanık ünitesi olan bir merkeze sevkinin uygun görüldüğü belirtilen açıklamada, yapılan görüşmeler sonucu, Kocaeli Üniversite Hastanesi yanık merkezinde yer bulunmasıyla hastanın, saat 20.50 itibariyle sevkinin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bu sırada ilçede dört ambulansın görev yaptığını, iddia edildiği gibi tüm ambulansların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı gezi nedeniyle, Bursa’da görevlendirilmediğini bildirdi.

Açıklamada, İklim Harense Güneş’in vucudundaki yanığın ise iddia edildiği gibi yüzde 70 değil, yüzde 35 olduğu da belirtildi.

DHA