Yaşam İkiz yavru ayılara isim aranıyor

İkiz yavru ayılara isim aranıyor

Paylaş
İkiz yavru ayılara isim aranıyor

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi'nde şubat ayında doğan ve 62 günlük olan iki yavru ayıya, 15 Nisan'a kadar internet üzerinden en çok önerilen isimler verilecek.

AOÇ Hayvanat Bahçesi’ndeki yavru ayılar ile akbaş ve kangal köpekleri, basın mensuplarına tanıtıldı. Annelerinin peşinde dolaşan sevimli yavrular, ziyaretçilerin de ilgisini çekti.

Haberin Devamı

AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan, hayvanat bahçesinde yine bir ilkin yaşandığını, hayvanların doğal ortamına alınması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine paralel olarak yaban hayvanlarında doğum sayısının arttığını söyledi.

Geçen yıl pumaların, bu yıl geyiklerin ve ayıların yavruladığını belirten Arslan, 5 Şubat 2011’de doğan iki ayının 62 günlük olduğunu ifade etti.

Erkek ayının isminin "Erke", dişi ayının isminin "Afet" olduğunu bildiren Arslan, yavru ayılara henüz isim verilmediğini ifade etti. Halkın ilgisini artırmak istediklerini kaydeden Arslan, bu çerçevede yavruların isimlerini belirlemeyi hayvanseverlere bıraktıklarını, 15 Nisan Cuma gününe kadar internette "www.aoc.gov.tr" adresi üzerinden isim önerileri alacaklarını, bir hafta boyunca önerilen isimlerin oylanacağını ve en çok oyu alan isimlerin 23 Nisan’da açıklanacağını anlattı.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçelerinin, eğlence, mesire yeri olmasının yanı sıra genetik popülasyonun korunmasına da katkı sağladığını kaydeden Arslan, hayvanat bahçesindeki ayıların uzun süredir aynı kökenden geldiklerini, farklı kökenden bir erkek ayıyla kan değişimi yapılarak genetik deformasyonun önüne geçeceklerini ifade etti.

Arslan, köpeklerde de genetik kan değişimini sağlamak için saf kan bir erkek bir dişi iki akbaş yavrusu ile bir dişi kangal yavrusunu hayvanat bahçesine kazandırdıklarını söyledi.

Yeni çevre düzeni planında AOÇ’ya ait hayvanat bahçesinin iki bin dönüme çıkarıldığını, bütün hayvanların doğal hayat ortamına alınacağını kaydeden Arslan, "Bölge sadece hayvanat bahçesinden değil, park ve rekreasyon alanlarından oluşacak. Dokuz kilometrelik Ankara Çayı bu alanın içerisinden geçiyor. Ankara Çayı da park ve rekreasyon alanı olarak düzenlenip hayvanat bahçesi alanı içerisinde değerlendirilecek" dedi.

-HAYVANAT BAHÇESİNE FİL ALINMASI

Arslan, bir öğrencinin başlattığı, hayvanat bahçesine fil alınmasına ilişkin kampanya çerçevesinde "ailenin muhatap bulamadığı" iddiasının sorulması üzerine, kampanyaya destek verdiklerini, aileyi misafir edip görüştüklerini, muhatap bulunamadığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kampanya kapsamında, fil talebinde bulunulması halinde ücretsiz fil verebilecek ülkelerin büyükelçilikleriyle görüşüleceğinin ifade edilmesi üzerine Arslan, söz konusu büyükelçiliklerden randevu alındığında Hayvanat Bahçesi Müdürü Nadir Şahin’in de eşlik edeceğini, büyükelçilikler bu konuya sıcak bakarsa talepte bulunup fillerin gelmesini sağlayacaklarını, kampanyaya imkanlar ölçüsünde maddi destek vereceklerini kaydetti.