Gündem İkinci olunca gözyaşlarına boğuldular

İkinci olunca gözyaşlarına boğuldular

Paylaş
İkinci olunca gözyaşlarına boğuldular

Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen Köy İlköğretim Okullar Arası Bilgi Yarışmasında 2. olan öğrenciler, gözyaşlarına hakim olamadı.

İlçe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yemekhanesinde yapılan yarışmaya 6 köy okulu katıldı. Yarışma süresince heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler için yarışma aralarında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haberin Devamı

Jüri üyeleri tarafından 25 sorunun sorulduğu yarışmada, 160 puan alan Topuzarpa ve Balaklı ilköğretim okulları öğrencilerine ek soru yöneltildi. Soruya yanlış cevap veren Topuzarpa İlköğretim Okulu öğrencileri, yarışmada ikincilik elde etti.

Bunun üzerine birlikte yarıştığı arkadaşlarına sinirlenen Ercan Yeşilgöz isimli öğrenci, "neden benim verdiğim cevabı yazmadınız" diyerek, gözyaşlarını tutamadı. Diğer öğrencilerin de gözyaşlarına hakim olamadığı yarışmada, öğrencileri, Kaymakam Metin Esen ve öğretmenleri teselli etti.

Öğrencilerin ağlamaması için çaba sarf eden Kaymakam Esen’e, "soru basitti ama arkadaşlarım beni dinlemediler. Bu basit soruyla yenilgiyi hazmedemiyorum" diyen Yeşilgöz, uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sakinleştirilmesinin ardından yarışmada dereceye giren okullara ödülleri verildi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5256","5256","201104","5256-10.jpg");