Hakan Çelik İki yılda çok yol alındı
HABERİ PAYLAŞ

İki yılda çok yol alındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün öncülük ettiği “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyasının ikinci yıl değerlendirme toplantısı için dün sabah Çankaya Köşkü’ne gittim. Özlem Tekin, Metin Şentürk ve Pınar Altuğ’dan Cenk Eren’e, Pakize Suda’dan Salih Memecan’a kadar sanat, basın ve üniversite dünyasından farklı kesimlerin davetli olduğu etkinliği Habertürk’te uzun yıllar birlikte program yaptığım arkadaşım Oylum Talu sundu.


Bu yılki toplantıya Gürcistan, Arnavutluk, Karadağ ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri cumhurbaşkanlarının eşleri de katıldı. Hayrünnisa Gül, çeşitli illerin valilerine çalışmalarından ötürü madalya taktı.

[[HAFTAYA]]

Kampanya kapsamında bugüne kadar 44 okul, bin 316 eğitim sınıfı yapılmış. Ayrıca valiler kanalıyla 53 bin engelli çocuğun ailelerine ulaşılarak yaratılan imkânlar hakkında bilgiler verilmiş.

“Aslında her birimiz birer engelli adayıyız”
diyerek yola çıkan ve iki yılda çok önemli başarılara öncülük eden Hayrünnisa Gül’ü gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca doğuştan görme engelli olmalarına rağmen hukuk fakültesini dereceyle bitiren ve müzikten satranca kadar farklı alanlarda çok güzel işler yapan Selim-Kerim Altınok kardeşleri, gösterdikleri azimden ötürü alkışlıyorum.

*

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Süngü dün beni aradı. Tayyar Süngü, dün yazımda geçen “Genelkurmay, bu kaza kurşunu olayıyla ilgili mutlaka soruşturma başlatmıştır. Acaba sonucunu öğrenebilecek miyiz?” bölümünü kinayeli bulduğunu aktardı. Ben de kendisine bu “kinaye” ifadesini kabul edemeyeceğimi, olayın Türkiye’de büyük üzüntü yarattığını, medyanın hadiseyi kamuoyuna aktarırken farklı yorum ve söylemler kullanmasının normal olduğunu söyledim. Tuğgeneral Süngü ile aramızda geçen konuşma özetle böyle.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder