Siyaset İki partiden ittifak sinyali!
Paylaş
İki partiden ittifak sinyali!

DSP Genel Başkanı Masum Türker, genel seçimlerde HEPAR ile ittifak yapabileceklerini söyledi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, genel seçimlerde HEPAR ile ittifak yapabileceklerini ifade ederek, ''Demokratik birlikteliğin hangi ad altında ve hangi programla oluşacağını kararlaştırdığımız zaman, toplu halde birlikte olacağımız arkadaşlarımızla medyayı bilgilendireceğiz'' dedi.

Haberin Devamı

Türker, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türker, parlamentonun ''beşinci bir grup'' siyasi harekete ihtiyacının olduğunu ifade etti. Temsilde adalet için ''demokratik birlikteliğin'' gerektiğini anlatan Türker, bunun için bazı siyasi partiler ile görüşmeler yaptığını bildirdi.

''Demokratik birlikteliğin'' genel seçimler öncesi açıklanacağını kaydeden Türker, ''CHP, muhalif olduğu AKP ile koalisyon bile düşünebilecek noktada bir siyaset yapıyor. Biz ise tam tersi Türkiye'de AKP iktidarına alternatif olabilecek bir yapıyı oluşturmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türker, ''Demokratik birlikteliğin hangi ad altında ve hangi programla oluşacağını kararlaştırdığımız zaman, toplu halde birlikte olacağımız arkadaşlarımızla medyayı bilgilendireceğiz'' diye konuştu.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ise Türkiye'nin sorunlarının çözümü noktasında DSP ile görüşlerinin uyuştuğunu ifade ederek ''iki partinin, kimliklerini koruyarak ne tür çalışmalar yapabileceklerinin görüşüleceğini'' ifade etti.

DSP Genel Başkanı Türker, daha önce de Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Mümtaz Soysal ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile görüşmüştü.

AA