Gündem İki mahkum Adalet Sarayı'ndan kaçtı

İki mahkum Adalet Sarayı'ndan kaçtı

Paylaş
İki mahkum Adalet Sarayı'ndan kaçtı

Avrupa'nın en büyük adalet sarayının yapımında çalışan iki açık cezaevi mahkumu firar etti

İstanbul Çağlayan' da inşaatının birkaç ay sonra bitmesi beklenen İstanbul Adalet Sarayı'ndaki, cezaevi arşiv bölümünde çalışan iki açık cezaevi mahkumu, öğlen saatlerinde firar etti.

Haberin Devamı

Firar olayını fark eden gardiyanlar hemen cezaevi yetkilileri ve polisi arayarak yardım istedi. Çevrede yapılan araştırmada iki firarinin, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönüne doğru uzaklaştıkları belirlendi.

Firar olayı Şişli'de yapımı süren ve Avrupa'nın en büyük adalet sarayı olarak duyurulan yeni adliye binasında yaşandı. Açık cezaevlerinden getirildikleri öğrenilen Adnan Gül (30) ve Fatih Demir (30) isimli mahkumlar firar etti. Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polis telsizlerinden de şahısların isimleri ve eşkalleri belirtilerek çalışma başlatılması istendi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4642","4642","201102","4642-2.jpg");

Bu arada adliye inşaatında çalışan bir yetkili, kaçakların kendi bünyelerinde çalışmadıklarını belirterek, "Bizim uhdemizde çalışmıyorlar. Buradaki cezaevlerinin arşiv bölümlerinin raflarını filan yapıyorlar. Açık mahkum olduğu için işçi olarak onları getiriyorlar, açık cezaevlerinde kalan mahkumlar. Gardiyanların kontrolünde çalışıyorlar. Bizden de oraya ki şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mahkumların yakalanması için polisin çalışması sürüyor.