Gündem İki kamyon at ve eşek yakalandı!

İki kamyon at ve eşek yakalandı!

Paylaş
İki kamyon at ve eşek yakalandı!

İstanbul Maltepe'de at ve eşek yüklü iki kamyon kesim şüphesi ile durduruldu

Maltepe'de iki kamyona yüklenmiş at ve eşekleri görenler, hayvanların kesime götürüldükleri şüphesi ile 155 Polis İmdat'ı aradı. Polis, içinde 20 at ve eşek bulunan kamyonları, sahil yolu üzerindeki Dragos Işıklar'da durduruldu.

Haberin Devamı

Polis araçtan indirdiği hayvan sahiplerinin önce kimlik kontrolünü yaptı, daha sonra da taşıma belgesi olup olmadığını sordu. Hayvan sahipleri atları Büyükada'da faytonlarda kullandıklarını, eşekler ile de turist taşıdıklarını söyledi. At ve eşeklerin sahipleri, Büyükada’da yaz sezonunun bitmesi üzerine hayvanlarını bakımları için Kemerburgaz ve Terkos'daki ahırlara götürdüklerini söylediler. Polis taşıma belgesi olmayan kamyonları, üzerinde at ve eşeklerle birlikte otoparka çekti.

Kamyonların taşıma belgesi bulunduğunu ancak belgelerinin Büyükada’da olduğunu, faks çektirebileceklerini belirten hayvan sahipleri de otoparka götürüldü. Hayvanların kesim ihtimaline karşı polis, taşıma belgesi gelene kadar sahipleri ile at ve eşekleri bırakmayacaklarını belirtti.
Üzerinde at ve eşek yüklü kamyonları gören bazı kişiler, kendi aralarında “Kesilmeye mi götürülüyor bunlar?” diye konuştular.

M. Akif ERDEM/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı