Esra Karayel İki kadın arasında kaldım
HABERİ PAYLAŞ

İki kadın arasında kaldım

Haberin Devamı

Rumuz: Meslek
İlişki Durumu: İlişkisi yok

Parayı değil hayatı seç

Soru: Esra abla, ben üniversiteye hazırlanıyorum. Derslerim, deneme sınavlarım iyi. Ama meslek konusunda bir türlü karar veremiyorum. İstediğim bölümler bir şekilde iş sahibi yapıyor ama çok para kazanmak mümkün değil. Çok kararsız kaldım.

Cevap: Sevgili kardeşim, paranın maddi ihtiyaçlarımızı karşılamakta önemli bir yeri var. Ancak ne kadar çok paran olursa olsun manevi ihtiyaçlarını karşılayamazsın. Yani servet sana hiçbir zaman severek yaptığın bir işin manevi hazzını veremez. Şunu sor kendine; ben her gün isteksiz, sevmediğim bir işe mi gitmek istiyorum? Yoksa her gün severek gideceğim beni mutlu eden bir işe mi? İsteksiz, sevgisiz yapılan hiçbir durum başarıyı da getirmez. Başarı severek yaptıklarındır ve hayatı mutlu, huzurlu yaşamandır. Maddi kazançla ölçülemez. Sen kalbinin sesini dinle. Mutlu olacağın mesleği seç ve elinden gelenin en iyisini yap. Sana mükafatı gelir.

İDARE EDEN BİR İLİŞKİM VAR AMA HAYATIMDA HEYECAN YOK




Rumuz: Neşesiz İlişki Durumu: İlişkisi var

Neşeyi uzaklarda arama

Soru: Esra Hanım geçimimi sağlayacak bir işe sahibim Yoğun çalışıyorum. Bu yüzden bir yıldır inişli çıkışlı ama idare eden bir ilişkim var. Ama hayatımda heyecan, neşe yok. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili okurum bunun birçok nedeni olabilir. Bununla birlikte genel olarak bizi mutlu eden, enerji veren aktivitelerden uzak kaldığımızda benliğimiz beslenemez. Bu durumun uzun sürmesi bizi zaman içerisinde hayattan zevk almaz hale getirir. İlişkilerimize, işimize kısacası hayatımızın her alanına da yansır. Belki yoğun çalışman nedeniyle kendine zaman ayıramaman da bu durumda etkili olmuş olabilir. Sana tavsiyem kendine zaman ayırman ve bu zaman diliminde de hoşuna giden seni mutlu eden bir aktivite yapman. Birlikte olmaktan zevk aldığın arkadaşlarınla sohbet, spor aktivitesi, yürüyüş olabilir. Nelerden hoşlanırsın? Sakin bir ortamda kendinle kal ve düşün. Neşe ve heyecanı bir başkası sağlayamaz. Biz bedenimizin, ruhumuzun istemediği şekilde yaşadığımızda yaşam enerjimiz de zamanla kaybolur.

SİGARAYI BIRAKAMIYORUM NE ÖNERİRSİNİZ?




Rumuz: Bırakamıyorum
İlişki Durumu: Evli

Bağımlılıkların ardında yaşanmamış acılar yatar

Soru:
Esra Hanım benim sorunum sigara. Üç yıllık evliyim ve bir çocuğum var. Lise yıllarından beri içiyorum. Bırakmayı denedim, doktora gittim, ilaç kullandım ama olmadı. Sağlığımı, evliliğimi kötü etkiliyor. Ne tavsiye edersiniz?

Cevap: Değerli okurum geçmişte yaşadığımız olumsuz olaylardan korunmak ya da acıyı yaşamamak, kabul etmemek için bilinç dışı bir takım bağımlılıklar geliştiririz. Bu olumsuz olaylar genellikle bilinçaltının dolaplarında bir yerlerde saklıdır. Hiçbir bağımlılık onları yok edemez. Bağımlılıklar herkes için farklıdır. Kimi alkole, sigaraya yönlenir. Kimi sürekli eş değiştirerek seksin verdiği geçici enerjiyle acısını yaşmayı öteler. Sağlıklı bir ilişki kuramaz. Ya da kendini işine verir. Sorununla ilgili doktora gitmen çok yerinde bir karar. Ancak seni bu bağımlılığa iten olay ya da olayları bulman durumunda sorunun çözümlenir. Geçmişe dön ve yaşadığın olumsuz deneyimleri düşün. Anne ve babanla çocukluk dönemlerin çok önemli. Bu konuda bir uzmandan destek alarak bu çalışmayı yapman da fayda var.

İKİ KADIN ARASINDA KALDIM, NASIL KARAR VERECEĞİM?




Rumuz: Kararsız
İlişki Durumu: Karışık

Aşk tek bir kalp ister beden fazlasını

Soru: Esra Hanım, ben iki kadın arasında kaldım. İkisiyle de görüşüyorum ama hangisini seçeceğim bilemiyorum. İkisini de istiyorum. Bunu da yapmak istemiyorum. Kırmak da doğru değil. Nasıl karar vereceğim?

Cevap: Sevgili okurum ne yaşamak istiyorsan ona göre seçimini yapman gerekiyor. Hoşlanmayla farklıdır, aşk farklıdır. Birden fazla insandan hoşlanabilirsin. Bedensel, fiziksel çekim daha ön plandadır. Aşık olduğunda ise hangisini seçsem diye zaten bir sorun olmaz. Seçimine gelince nasıl bir kadınla olmak istersin sorusuna verdiğin cevaplarla, beraber olduğun kadınların özelliklerine bak. Yapmaman gereken tek şey aynı anda ikisiyle bir ilişki yaşamaman. Unutma ne yaparsan bir gün aynısı sana da yapılır. Zaten bu türlü ilişkiler kısa süreli ve kimseyi gerçek anlamda mutlu etmeyen ilişkilerdir.

4

Sıradaki haber yükleniyor...
holder