Türkiye (Son Dakika) İki aile arasında PKK çatışması: 8 ölü

İki aile arasında PKK çatışması: 8 ölü

Paylaş
İki aile arasında PKK çatışması: 8 ölü

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde ailelerinden 2 gencin PKK'ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutan 'Uğurlu' ailesi fertleri arasındaki tartışma, silahlı çatışmaya döndü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı

Olay, Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu'nun bir oğlu ile bir yeğeni 3 gün önce kayboldu. Uğurlu ailesi iddiaya göre, çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığını öğrendi. Uğurlu ailesi, Ömer Tekin'in BDP'den belediye encümeni olması nedeniyle çocuklarının dağa çıkmasından sorumlu tutması üzerine iki aile arasında dün kısa süren tartışma çıktı. Bu sabah da devam eden tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Çıkan silahlı çatışmada, ilk belirlemelere göre aralarında 2 kadının da bulunduğu 8 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Köye sevk edilen jandarma ekipleri, köye giriş-çıkışları kontrol altına alırken, savcılık olay yerinde incelemeye başladı.

Ölü 8 kişinin cesedi Hazro Devlet Hastanesi'nde getirilirken, 9 yaralı da Hazro ve Silvan ilçeleri ile Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)