Dünya IKEA'nın eşcinsel temalı reklamına tepki!

IKEA'nın eşcinsel temalı reklamına tepki!

Paylaş
IKEA'nın eşcinsel temalı reklamına tepki!

İtalya'da hükümetten 'TÜM ailelere açığız' sloganıyla, iki eşcinsel erkeğin el ele tutuştuğu bir fotoğrafı tanıtım afişlerinde kullanan IKEA'ya, tepki geldi

İsveç kökenli uluslararası mobilya mağazası IKEA’nın, "Tüm ailelere açığız. Bizimle kendinizi evde hissedeceksiniz. Tüm yapmak istediğimiz herkesin, her ailenin, her çiftin hayatını kolaylaştırmak. Kim olursa olsun" sloganlı afişleri, İtalya’da gündeme oturdu. Başbakanlık Aile İlişkilerinden Sorumlu Müsteşarı Carlo Giovanardi, markanın Sicilya’nın Katanya şehrindeki mağazasının açılışında iki eşcinsel erkeğin el ele tutuştuğu bir fotoğrafla birlikte kullandığı afişin, aile hayatını önemseyen İtalyanların kültürüne uymadığını söyledi.

Haberin Devamı

Giovanardi, çirkin ve aileleri aşağılayıcı bulduğunu söylediği reklam kampanyasının, İtalyan Anayasası’na şiddetli bir saldırı olduğunu öne sürerek, IKEA’dan tüm topluma açık bir kampanya beklediklerini belirtti.

Reklamın doğru bir bakış açısıyla hazırlandığını savunan, IKEA’nın İtalya Dış İlişkiler Sorumlusu Valerio Di Bussola ise müsteşara, "Anayasa aile haklarını tanımlıyor ancak aile bireyleri hakkında cinsel farklılık belirtmiyor. Çok çeşitli aile tarzı var. Kampanyamızda geri adım atmayacağız" diye cevap verdi.

Senatör Ignazio Marino ise müsteşarın boş konuştuğunu, Berlusconi hükümetinin aileleri korumak için hiçbir şey yapmadığını iddia etti.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)