Siyaset İhsanoğlu'dan TBB'ye ziyaret
Paylaş
İhsanoğlu'dan TBB'ye ziyaret

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ziyaretin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek şöyle devam etti:

"Barolar Birliğinde, temel mesele hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasının temel hükümleri üzerinde durduk. Şüphesiz ki cumhurbaşkanı olacak adayların, anayasada tarifini bulan Türk devletine, Türk Cumhuriyetine, temel ilkelerine, anayasanın değişmeyen maddelerine saygılı olmaları lazım gelir. Aynı zamanda anayasamızın 104. maddesinde tarifi yapılan görev ve yetkiler fıkrasında geçen hususlara dikkat etmeleri lazım. Ben, bu husustaki görüşlerimi, Sayın Başkana ve arkadaşlarına izah ettim. Kendilerinin, şüphesiz, bu konudaki hassasiyetleri yerindedir. Bu konuda hassas davranan adaylara da desteklerini esirgemeyeceklerini anlamış bulunuyorum."

Haberin Devamı

Ziyaretten mutlu olduğunu belirten Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Hep birlikte ortak bir payda çizme zorundayız. Farklılıklarımızı değil geçmişten getirdiğimiz ve geleceğe taşıdığımız bir birlikteliği öne çıkarmakla yükümlüyüz. Bu, millet olmanın gereğidir. Böylece büyük Atatürk'ün on yıllar öncesinden uyardığı gibi dahili ve harici bedhahların, düşmanların saldırılarına karşı ayakta durabiliriz. Tarih, tarihi bilmeyenler yüzünden tekerrür eder. Tarihten ibret alınsaydı tarih, tekerrür etmezdi kuşkusuz. Anadolu'nun tertemiz Müslümanlığı, yabancı vahabi tehdidi altında. Anadolu'nun tertemiz inançları ile din bezirganlığı arasına kalın bir çizgiyi çekmek zorundayız."

Cumhurbaşkanının, gelir dağılımının acımasızca bozulmasının toparlaması gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin sorunlarında bütün devlet kurumlarını bir makine gibi uyumlu çalıştıracak işlev görmelidir. Yani, kuşkusuz bir tasdik makamının çok ötesinde görev yapmalıdır. Zor zamanlarda cumhurbaşkanları, milleti, devleti toparlayan, bir arada tutan tarihi görevler görürler. Bunlar için de çözüm, Atatürk'ün ışıklı yolunda kararlılıkla yürümektir" dedi.

Feyzioğlu, TBB olarak herhangi bir adayın aleyhinde veya lehinde görüş bildirmelerinin mümkün olmadığını da kaydetti.

Haberin Devamı

AA