Gündem İğne skandalı

İğne skandalı

Paylaş
İğne skandalı

Öksürük şikayetiyle hastaneye götürülen 16 aylık Melisa'ya yapılan penisilin iğnesi hayatını kaybetmesine neden oldu

BOĞAZDA İLTİHAP

Baba Mehmet Yıldız, sürekli öksüren 16 aylık bebeği Melisa’yı 18 Kasım gecesi Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar Melisa’nın boğazında iltihap oluştuğunu belirtip reçeteye iğne yazdı.

Mehmet Yıldız, eczaneden iğneyi aldı ve aynı hastanenin acil servisinde kızına yaptırdı. Sonra da kızını alıp eve döndü.

‘BİR ŞEYİ YOK’

Evde Melisa’nın vücudu morarmaya başladı. Ateşi de yükseldi. Mehmet Yıldız çocuğunu bu kez Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü.

Doktorlar bebeğin hiçbir şeyi olmadığı söyleyip eve yolladı. Sabah olduğunda Melisa’nın vücudundaki morarma artmıştı. Mehmet Yıldız kızını bu kez Bağcılar Kemalpaşa Sağlık Ocağı’na götürdü.

NEFES ALAMIYORDU

Sağlık ocağındaki doktor morarmaların ateşten meydana geldiğini söyleyerek Melisa’ya ilk götürüldüğü hastanede yapılan iğnenin aynısını yaptı.

Öğle saatlerinde Melisa’nın vücudundaki morarmalar ve ateş daha da arttı. Melisa artık nefes almakta zorlanıyordu. Mehmet Yıldız, bu kez kızını Bakırköy Doğum Hastanesi’ne götürdü.

1 AY ÖLÜME DİRENDİ

Bu hastanede yoğun bakım ünitesi olmadığı için Melisa Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Melisa’nın beyin fonksiyonlarını yitirdiği ve hiçbir tedaviye cevap vermediği söylendi.

Melisa 1 ay yaşam mücadelesi verdikten sonra önceki gün öldü.

Ozan URAL/DHA