Sağlık İftarda fazla su içmek tehlikeli mi?

İftarda fazla su içmek tehlikeli mi?

Paylaş
İftarda fazla su içmek tehlikeli mi?

Uzun saatler aç kaldıktan sonra suya yüklenmenin kilo alımına yardımcı olacağı ifade ediliyor

Bu ramazanda yılın en uzun günlerinde oruç tutulacağı için beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, uzun saatler aç kaldıktan sonra suya yüklenmenin kilo alımına yardımcı olacağını söyledi.

Diyetisyen Duygu Deniz, “Çok su içildiğinde karında bir şişkinlik yaratır. Bu da o anda tokluk hissi oluştursa da, sonraki zaman dilimlerinde erken acıkmaya ve dolayısıyla geç saatlerde yemek yemeye neden olur. Böyle olması yemek yeme saatiyle uyuma saati arasındaki zamanı kısaltacağı için kilo alımına neden olabilir” diye konuştu.

Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin bir günde alması gereken ortalama 2 buçuk litre suyun, iftar ve sahur arasında dengeli tüketilmesi önerisinde bulundu.

HURMA İLE AÇMAK EN SAĞLIKLISI

Oruç açmak için tüketilen yiyeceklerin diyet türü beslenmeye yakın olması gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Deniz, uzun saatler aç kaldıktan sonra kan şekerini dengeleyecek hafif yiyeceklerle iftar açılması önerisinde bulundu. Hurma ve zeytinin kan şekerini dengelemek için ideal besinler olduğunu kaydeden Diyetisyen Deniz, “Bu uzun saatlerden sonra sağlıklı yiyecekler tüketmeliyiz. Açılışı ilk önce bir hurma ve zeytinle yapabiliriz. Çünkü kan şekerimiz iftara yakın saatlerde çok düştüğü için tatlı yiyeceklerle bunu dengelemek gerekir. 3 tane hurma bir birey için yeterlidir. Daha sonra çorba salata gibi hafif yiyecekler tüketilmelidir. Protein ihtiyacımızı balık, tavuk köfte gibi az yağlı ve özellikle fırın ya da ızgarada pişmiş olanları ile karşılayabiliriz. Pilav, mantı ve börek gibi hamurlu yiyeceklerden de birini tercih etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İHA

Haberin Devamı