Gündem İETT'den Ramazan'a özel sefer

İETT'den Ramazan'a özel sefer

Paylaş
İETT'den Ramazan'a özel sefer

İETT Ramazan ayı boyunca hayata geçirdiği Ramazan hattı uygulamasını bu yıl da devam ettirecek. 24 saat çalışacak hatlar devreye sokulurken, Ramazan ayına özel hatlar da 15 dakikalık ara ile ring seferler düzenleyecek

İETT Ramazan ayı boyunca hayata geçirdiği Ramazan hattı uygulamasını bu yıl da devam ettirecek. 24 saat çalışacak hatlar devreye sokulurken, Ramazan ayına özel hatlar da 15 dakikalık ara ile ring seferler düzenleyecek. Ayrıca bu yıl Ramazan ayına özel etkinlik alanlarından metrobüs duraklarına da hatlar konulacak. Seferler Ramazan Bayramı'nın başladığı 28 Temmuz gününe kadar devam edecek.

Ramazan ayında çalışan Eyüp-Beyazıt hattına ilaveten bu yıl Yenikapı etkinlik alanından Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu’na ve Maltepe etkinlik alanından - Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’na da hatlar konularak 15 dakikada bir sefer yapılacak.

Eyüp- Beyazıt Ramazan hattının güzergâhı, Eyüp Sultan, Düğmeciler, Nişanca, Eyüp Sultan Bulvarı, Demirkapı, Şehitlik, Edirnekapı Surdışı, Edirnekapı, Acıçeşme, Karagümrük, Atikali, Yavuzselim, Balipaşa, Hasan Halife Mahallesi, İskenderpaşa, Aksaray, Ordu Caddesi, Laleli ve Beyazıt'tan oluşuyor.

24 saat çalışacak hatlar ise şöyle:

15F Kadıköy – Üsküdar – Ortaçeşme
40 Taksim – Sarıyer
110 Kadıköy – Taksim
E-10 Kadıköy – Kurtköy – Sabiha Gökçen H. Limanı,
11ÜS Üsküdar – Sultanbeyli
130A Kadıköy – Tuzla
89C Başakşehir 4 – 1. Etaplar – Taksim
25G Sarıyer-Hacıosman-Mecidiyeköy-Taksim
34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme

Seferler Ramazan Bayramı'nın başladığı 28 Temmuz gününe kadar devam edecek.

İDO'DAN BAYRAM TARİFESİ

Haberin Devamı

İDO, 28 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, 25 Temmuz Cuma gününden 30 Temmuz Çarşamba’ya kadar uzanan 6 günlük özel bir Ramazan Tarifesi hazırladı. Bayram ve tatil yoğunluğunda yolcuların mağdur olmaması için seferberlik ilan eden İDO, 6 günlük sürede yaklaşık 3.500 sefer gerçekleştirerek 3 milyon 120 bin yolcu, 250 bin araç kapasitesi sunacak.

İDO Feribot ve deniz otobüsü hatlarında sefer sayıları artırılırken, öngörülenin üzerinde oluşacak talepler de ek seferler ile karşılanacak. Ramazan Bayramı tarifesi kapsamında, 424 Hızlı Feribot, 252 Dış Hat Deniz Otobüsü, 330 İç Hat Deniz Otobüsü ve 2.476 Araba Vapuru seferi ile toplam 3.500’e yakın sefer yapacak.

Haberin Devamı

Eskihisar-Topçular hattında 17 gemi ile 24 saat yapılacak aralıksız seferlerde toplam 2.350.000 yolcu ve 156.000 araç kapasitesi sunacak.

Ayrıca, İç hat deniz otobüsü ve Sirkeci-Harem araba vapuru hattında 26 Temmuz 2014 Cumartesi - 30 Temmuz 2014 Çarşamba tarihleri arasında pazar günü tarifesi uygulanacak.