Beden Sağlığı İdrar kaçırma nörolojik olabilir

İdrar kaçırma nörolojik olabilir

Paylaş
İdrar kaçırma nörolojik olabilir

İdrar kaçırma şikayetiyle kendini gösteren bazı nörolojik mesane rahatsızlıklarının ilaç ve ameliyatla tam olarak tedavisi henüz mümkün değil

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, yaşam kalitesini düşüren idrar kaçırma şikayetiyle kendini gösteren bir takım nörolojik mesane rahatsızlıklarının toplumda yaygın olduğunu belirterek "Beyinle ilgili olan idrar şikayetleri oldukça karmaşık bir durumdur. Biz bunları ameliyat ile kesin olarak düzeltemesek bile semptomlarını ortadan kaldırabiliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Talha Müzezzinoğlu, idrar kaçırma tedavisinin herhangi bir ameliyat veya ilaçla mümkün olmayan hastalarda Temiz Aralıklı Kateterizasyon (TAK) tedavi yöntemini uyguladıklarını söyledi. Bu sayede hastanın sıvı alma seviyesine göre istediği sıklıkta idrarını boşaltabildiğini dile getiren Müezzinoğlu "Ondan sonra 3-4 saatlik rahat, idrar kaçırmadığı bir dönem oluyor. Bu nörolojik, beyinle ilgili idrar şikayetleri oldukça karmaşık bir durumdur. Biz bunları ameliyat ile kesin olarak düzeltemesek bile semptomlarını ortadan kaldırabiliyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, bu sayede hastanın daha rahat bir şekilde toplum içerisine çıkmasını, yaşam kalitesinin artmasını sağlamış olduklarını kaydetti.

AA