Gündem İdil'de öğretmenevine saldırı

İdil'de öğretmenevine saldırı

Paylaş
İdil'de öğretmenevine saldırı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 500 kişilik PKK sempatizanı grup, öğretmen ve öğrencilerin konakladığı öğretmenevine saldırdı

İmralı'da ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını öne süren PKK'lılar dün gece Şırnak'ın İdil İlçesi'nde olaylara neden oldu.

Atakent Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişi, yaktıları meşalelerle PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp Adile Naşit Caddesi'nde yürüyüşe geçmek istedi.

Yürümek isteyen gruba polisin müdahale etmesi üzerine göstericiler, taşla karşılık verdi. Yaşanan arbedenin üzerine yetersiz kalan polis ekiplerinin çekilmesi üzerine, göstericiler bu kez aynı cadde'de bulunan, köylerden gelin ilçe merkezinde okuyan 54 öğrenci ile 29 öğretmenin kaldığı İdil Öğretmenevi'ni abluka altına aldı.

İKİ KİŞİ YARALANDI

Göstericiler, 4 katlı öğretmenevini taş yağmuruna tuturken, bir grup içeriye girmek istedi. İçeride bulunan öğrenci ve öğretmenlerin kapıları kapatması üzerine göstericiler binaya giremedi.

Dışarıdan yaklaşık 2 saat boyunca öğretmenevine taşlı saldırılarını sürdüren göstericiler, öğretmenevi bahçesinde bulunan araçları ve Atatürk büstünü de tahrip etti. Göstericilerin attığı taşlardan 2 öğrenci yaralandı.

İdil Belediye Başkanı DTP'li Resul Sadak ile DTP'liler saldırıları önlemek için yaptıkları girişimlerde sonuçsuz kaldı. Öğretmenevinde öğrenci ve öğretmenler 2 saat boyunca büyük korku yaşarken, göstericiler Şırnak'tan gelen takviye polis ve askerler tarafından dağıtıldı.

Faik KAPLAN-Ramazan İMRAĞ/ŞIRNAK (DHA)