Ekonomi ICF Airports'tan 17 yeni anlaşma

ICF Airports'tan 17 yeni anlaşma

Paylaş
ICF Airports'tan 17 yeni anlaşma

ICF Airports, Routes Turizm Akdeniz Forum'unda 17 havayolu firmasıyla yeni anlaşmalara imza attı

ICF Airports Antalya Havalimanı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Routes Turizm Akdeniz Forumu, Akdeniz’in havacılık ve turizm sektörlerinden yaklaşık 300 delege bir araya geldi. Katılımcı firmaların karar verici yetkilileri tarafından temsil edildiği ve toplam 752 ikili görüşmenin yapıldığı Forum’da, ICF Airports 17 iş anlaşmasına imza attı.

ICF Airports Antalya Havalimanı, Aeroflot ve bünyesinde bulunan dokuz farklı firmanın yanı sıra Wizz Air, Lufthansa, Smartwings, Malev, Chamwings, Transavia ve Jat Airways ile anlaşma yaptı.

İkili iş görüşmeleri sonucunda yeni güzergahlar oluşma fırsatı yaratan Routes Forum’u ICF Airports Antalya Havalimanı için şu ana kadar oldukça önemli iş bağlantılarıyla sonuçlandı. Yapılan anlaşmalar arasında Haziran 2011’den itibaren Budapeşte – Antalya uçuşlarına başlayacak Wizz Air, Almanya’dan tarifeli seferlere başlayacak olan Lufthansa havayolları ve Mart 2011 tarihinden itibaren Çekoslavakya’dan Antalya’ya tarifeli seferler düzenleyecek olan Smartwings havayolları bulunuyor.

Bunların yanı sıra, 2012’de 12 ay boyunca haftada üç defa Budapeşte’den sefer düzenlemek üzere Malev Havayolları ve charter uçuşlardan haftada iki kez düzenlenecek tarifeli uçuşlara geçiş yapmak üzere Sırbistan havayolu Jat Airways ile anlaşma yapıldı. Ayrıca, Cham Wings Havayolu haftada iki kez Ürdün, Irak ve Lübnan’dan topladığı yolcuları Şam aktarmalı olarak Antalya’ya getirecek, böylece Cham Wings ile giriş yapan yolcu sayısı yüzde 50 artacak.

Transavia Havayolu ise Paris güzergahına ilave olarak Nautes destinasyonunu açıyor ve bu yeni destinasyonla birlikte yolcu sayısında yüzde 50 artış hedefleniyor. Son olarak bugün Aeroflot ile masaya oturan ICF Airports, Aeroflot bünyesinde bulunan dokuz firma da dahil olmak üzere frekans arttırmaya ve yeni destinasyonlar yaratmaya yönelik bir anlaşma imzaladı.

Routes Turizm Akdeniz Forumu boyunca Akdeniz çanağından gelen delegeler arasında toplam 752 görüşme gerçekleşti. Sayıları 283’ü bulan katılımcıların 55’i havayolu ve tur operatörü delegeleri, 75’i havaalanı delegeleri ve geri kalan katılımcılar otel zinciri, yer hizmetleri veren firmaların delegelerinden oluşuyor.

BASIN BÜLTENİ

Haberin Devamı