Gündem İbretlik uyuşturucu ifadeleri

İbretlik uyuşturucu ifadeleri

Paylaş
İbretlik uyuşturucu ifadeleri

İstanbul'da düzenlenen operasyonda 10'u içici 12'si ise satıcı olmak üzere 22 kişi gözaltına alınırken, içicilerden şaşırtan ifadeler geldi

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren projeli bir çalışmanın ardından 5 Ekim 2010'da Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Güngören ve Bağcılar'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda M.T., H.K., Ü.K., E.K., Ş.K., M.K., E.B.E., D.T., G.K., ve B.Y.Ş., satıcı iddiasıyla, Y.M., Ş.K., S.K., C.B., V.I., Y.U., M.K., Ş.Ç., B.S., R.E., M.E. ve S.İ., içici oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

GENÇLERİ KANDIRIYORLARMIŞ

Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 49 paket içinde 102 gram eroin, 129 paket içinde 48 gram kokain, hassas terazi ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 10 kişilik satıcı şebekenin 17-18 yaş grubundaki kişileri kandırıp uyuşturucuya alıştırdığı ortaya çıktı.

Zanlıların güleryüzle yaklaştıkları gençleri uyuşturucuya, sigara ikram ederek alıştırmaya başladığı belirtildi. 12 kişilik içici grubunu oluşturan gençler ise, polise verdikleri ifadelerde pişman olduklarını dile getirdi.

"ABİ DEDİĞİM KİŞİ BAŞLATTI"

Bu kişilerden R.E'nin polise “18 yaşında mahallede 'abi' dediğim kişiler beni uyuşturucuya başlattı. Köşe başlarında sohbetlerine katılmak için yanlarına gidiyordum.

Sigaramın içine eorin koydular. Böylece uyuşturucuyla tanıştım. Tedavi oldum. Ancak sonra yine başladım” dediği öğrenildi.

"AŞK ACISI ÇEKİYORDUM"

Ş.K. isimli içicinin ise “Bir kıza aşık oldum. Aşıktım ve acı çekiyordum. Kendimi içkiye verdim. İçki aracılığıyla abilerle tanıştım. Artık onlarla takılmaya başladım. Hem içiyorduk hem bana tavsiyelerde bulunuyorlardı.

Bir süre sonra alkol de kesmeyince uyuşturucuya yöneldim.. Gece geç saatlere kadar dışarıda duruyorduk. Geç saate kadar dışarıda kalırsan ya alkol içersin ya uyuşturucu kullanırsın yada başına başka şeyler gelir” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

"UYUŞTURUCU YÜZÜNDEN ARABAMI SATTIM"

Y.M., ise “Pek lüks olmayan bir arabam vardı. Arkadaşlarla ara sıra buluşup arabayla tur atıyorduk. Sırf arabam olduğu için arkadaşlarım beni zengin sanıyordu.

Kendilerinin parası yoktu. Uyuşturucu paralarını çıkarmak için uyuşturucuya alıştırdılar. Bunu bana daha sonra kendileri itiraf etti. Uyuşturucu yüzünden daha sonra arabamı satmak zorunda kaldım. Zengin olmadığımı anlamışlardı ancak ben çoktan uyuşturucuya alışmıştım” diye konuştu.

Emniyette işlemleri tamamlanan 22 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 12 uyuşturucu kullanıcısının tamamı serbest kalırken 10 satıcıdan 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL (DHA)