Tamer Heper İbra etmeyebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

İbra etmeyebilirsiniz

Haberin Devamı

Site yönetiminden şikayetçiyiz. O kadar ki eski yöneticimiz bir temizlik şirketi kurmuş sitemizde iş almış bir türlü bırakmıyor. Sitemizde birileri çalışıyor ama kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Sorduğumuz zaman da söylemiyorlar. Yüksek aidat ödüyoruz, toplantılara vekaleten katılanlarla hep kendilerini seçtiriyorlar, kiracılara söz hakkı tanımıyorlar. Buna karşı ne yapılabilir? ● İ.A.

Bu konu çok soruluyor. Ben de problem yaygın olduğu için sık sık konuya dönüyorum. Genel olarak bir kat malikleri kurulu toplantısında bağımsız bölüm malikleri görüş bildirir ve oy kullanır. Bir de toplantıya vekaleten katılanlar olabilir.

40 bağımsız bölüm malikinin bulunduğu binalarda bir kişi ancak iki vekalet alabilir. Dolayısı ile böyle bir sistem içinde birilerinin toplantıya hakim olması zordur. Ancak buna karşın da bağımsız bölüm maliklerinin bu işin sorumluluğunu duyması ve toplantılara katılması lazım.

KİRACININ OY HAKKI YOK

Aidatlar ise öyle keyfi toplanmaz. Önce işletme projesi yapılır. Toplantıda kat maliklerine sunulur, gerekirse maddeleri değiştirilir, reddedilir ve yenisi yapılır ama işletme projesi kat maliklerinin kabulü ile geçerlilik kazanır.

Prosedüre uyulmayan hallerde ise mahkemeye başvurup iptali talep edilebilir. Biliyorsunuz bir de denetçiniz vardır. Denetçiniz size üç ayda bir rapor hazırlamalıdır. Bütün bunlar olmuyor ise toplantıda yönetim kurulunuzu veya denetçilerinizi ibra etmezsiniz. Sonra da mahkemede hesap sorarsınız. Toplantılarda kiracıların durumuna gelince. Evet kiracıların toplantıya katılmaları sınırlıdır, çoğunlukla dinleyici olarak katılırlar, oy hakları yoktur, ancak doğrudan kendilerini ilgilendiren konularda fikir beyan edebilirler.

Bunlar genel bilgiler. Ancak hepimizin bir eksiği var ki bir türlü giderilemiyor. Bu da şu: Bir danışman meslektaşımla işbirliği yapılmıyor. Bu alışkanlık haline gelmeli. Ne için, bağımsız bölüm maliklerinin yararı için. Şuna bir alışsak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder