Ekonomi Hyundai ve Daimler kârda

Hyundai ve Daimler kârda

Paylaş
Hyundai ve Daimler kârda

Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai'nin 3. çeyrek kârı yüzde 38 artarak 1.2 milyar dolara yükseldi

Hyundai’den yapılan açıklamada, 30 Eylülde biten üç ayda şirketin, 35 trilyon von (1,2 milyar dolar) kar elde ettiği belirtildi. Geçen yıl aynı dönemde şirketin karı 979,1 milyar von idi.

Şirketin çeyrek yıl satışları da yüzde 9 artarak 8,1 trilyon vondan 8,85 trilyon vona çıktı. Kia Motors ile birlikte düşünüldüğünde dünyanın beşinci büyük otomobil şirketi olan Hyundai’nin Çin, Hindistan, Türkiye, ABD, Çek Cumhuriyeti ve Rusya’da fabrikaları bulunuyor.

Bu fabrikalarındaki operasyonlar nedeniyle bu yılın dokuz ayında satış miktarı ve gelirler arttı. Hyundai, dünya genelinde 3. çeyrekte geçen yıla göre yüzde 10,6 artışla 904 bin 445 adet araç sattı. Bu yılın 9 ayı düşünüldüğünde şirketin net karı 3,87 trilyon vona yükseldi.

DAİMLER 1,61 MİLYAR EURO NET KAR ELDE ETTİ

Alman otomotiv şirketi Daimler’in 3. çeyrek net karı, Çin ve ABD’deki güçlü satışların etkisiyle arttı.

Daimler’den yapılan açıklamada, geçen yıl temmuz-eylül aylarında 56 milyon Euro net kar eden şirketin bu yıl söz konusu dönemde 1,61 milyar kar ettiği bildirildi.

Söz konusu dönemde şirketin gelirleri 19,31 milyar avrodan 25,07 milyar Euro'ya yükseldi. Daimler Üst Yöneticisi (CEO) Dieter Zetsche, yaptığı açıklamada, "Dünya ekonomisi, tabii ki henüz resesyondan önceki kadar istikrarlı değil, ancak piyasalarımızdaki başarılı çalışmalarımızın devam edeceğinden eminiz" dedi.

Şirket, geçen yılla karşılaştırıldığında yüzde 23 artışla 475 bin 110 adet otomobil sattı Geçen yılın dokuz ayında 2,29 milyar Euro zarar eden şirket, bu yılın dokuz ayında 3,53 milyar Euro net kar elde etti. Dokuz aylık süreçte şirketin gelirleri de yüzde 24 artarak 57,6 milyar Euro'dan 71,37 milyar Euro'ya çıktı.

Haberin Devamı