Hakan Çelik Hyundai IONIQ doğuştan hibrit
HABERİ PAYLAŞ

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit

Haberin Devamı

Hyundai, IONIQ modeliyle hibrid pazarına güçlü bir giriş yaptı. İleri teknoloji ürünü otomobil 123 bin 900 TL’den satılıyor.

Benzinli veya dizel herhangi başka bir versiyonu olmadan doğuştan hibrit olarak üretilen Hyundai IONIQ, Hyundai’nin Türkiye’deki model gamına iddialı bir şekilde katılıyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Geleceğin teknolojileri artık alternatif yakıtlı otomobiller. Bizler de hibrit segmentine kaliteli ve iddialı bir modelle giriyoruz. Heyecan verici tasarıma ve üstün hibrit teknolojisine sahip IONIQ’ten 500 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit

AKILLI ÇÖZÜMLER


IONIQ Hybrid, 1.6 GDI, dört silindirli Kappa benzinli motora sahip. Fakat bu benzinli motora ek olarak son teknoloji lityum-iyon polimer pil ile beslenen 43.5 beygirlik bir elektrik motoru da bulunuyor. IONIQ, iki motorun birleşmesiyle toplam 141 beygir güç üretiyor. Yeni geliştirilen ve yüzde 96 güç transfer verimliliği ile sınıfında en üst seviyede konfor sunan çift kavramalı 6 ileri DCT şanzımanla donatılan otomobil, oldukça iyi bir yakıt ekonomisi ve keyifli bir sürüş vaad ediyor. IONIQ Hybrid, fastback formuyla da dikkat çekiyor. Otomobil akıllı telefon kullanıcılarının büyük çoğunluğu için Catering, Apple CarPlay ve Android Auto dahil olmak üzere bir çok gelişmiş konfor, rahatlık, güvenlik bağlantı özelliklerini bir arada sunuyor.

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit

YÜZDE 25 DAHA HAFİF


Araç, yenilikçi ve geleceğe yönelik aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle de sürücü ve yolculara maksimum koruma sağlıyor. IONIQ, diğer Hyundai modellerinden yüzde 25 civarında daha hafif. Hyundai IONIQ Hybrid, Türkiye’de iki farklı donanım seviyesiyle satışa sunuluyor. Elite Plus DCT 123 bin 900 TL, daha donanımlı ve daha üst düzey özelliklere sahip Progressive Pack donanım seviyesine sahip IONIQ Hybrid ise 149 bin 900 TL etikete sahip.

EFSANE TÜRKİYE'DE


■ Lüks ve klasik otomobil meraklılarının yakından tanıdığı, el yapımı araçlar üreten İngiliz markası Morgan, Türkiye’ye geldi. Markanın Türkiye lansmanı, Morgan’ın ilk modeli olan ve 1909’da üretilen efsane ‘Morgan 3 Wheeler’ ile gerçekleşti. Marka, Türkiye’de Tunç Lokmanhekim’in kurucusu olduğu Klasik Garaj tarafından temsil edilecek.

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit

■ Yılda 1300 araç üreten markanın bütün modelleri Türkiye’de satılacak. Morgan 3 Wheeler’ın klasik benzin motorlu modelinin fiyatı yaklaşık 85 bin pound olacak. Sadece 525 kilogram ağırlığı ile Morgan 3 Wheeler’ın 21’inci yüzyıl versiyonu, yaklaşık 140 newton metrelik torkla motor ve düşük devirlerle maksimum güç üretiyor.

YENİ SCANIA YOLA ÇIKTI

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit


Scania, 10 yıllık araştırma geliştirme süresi, 2 milyar euro yatırım ve 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü sonucu üretimine başladığı yeni nesil araçlarını Türkiye yollarında müşterileri ile buluşturdu. Roadshow etkinliği kapsamında 8 ilde yaklaşık 2500 müşteri, Yeni Scania araçları yakından inceleme fırsatı buldu.

Hyundai IONIQ doğuştan hibrit

Samsun, Ankara, Antalya, Denizli, İzmir, Konya, Bursa ve Bolu’da gerçekleşen etkinliklere Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania Satış Müdürü Gökhan Altun, Scania Pazarlama Müdürü Adnan Yücel, Scania Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Bayazıt Canbulat ve Scania yetkili satıcıları katıldı. Yeni araçlara ilgi beklenenin çok üzerinde oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder