Türkiye (Son Dakika) Huzurevinde işkence iddiası

Huzurevinde işkence iddiası

Paylaş
Huzurevinde işkence iddiası

Mersin'in merkez Mezitli beldesindeki özel huzurevinde barınan alzheimer hastası 75 yaşındaki Necati Tekerci, boş bir arazide yaralı bulundu

Necati Tekerci, ailesi tarafından bir aylığına özel huzurevine yerleştirildi. Cumartesi günü Tekerci, iddiaya göre kaldığı huzurevine 100 metre uzaklıkta bir tarlada yaralı ve baygın halde bulundu.

Yoldan geçen bir kişinin polisi araması üzerine olay yerine gelen ambulansla Ortadoğu Hastanesi’ne götürülen Tekerci’nin başında ve kolunda yanık izleri görüldü.

Tedaviye alınan Necati Tekerci’yi olaydan bir gün önce ziyaret edip birlikte fotoğraf çektirdiği kızları Aycan Ayaz ile Müjgan Tekerci, işkence iddiasında bulunarak huzurevi yetkilileri hakkında şikayetçi oldu.

Aycan Ayaz, iddia üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polise ifade verdi.

Müjgan Tekerci olayın şaşkınlığını yaşadığını belirterek, "Eğer bu kurum savunmasız insanlara bakacaksa, sahiplenecekse o görevi en iyi şekilde yerine getirmek zorundadır. Bu olayda ağır bir ihmal var. Hasta bir yaşlı insan nasıl dışarıya çıkar?

Kapıda güvenlik yok mu? Ayrıca, babam daha yeni yürümeye başlayan bebek gibidir. Adım adım çok yavaş bir şekilde yürür. Hadi diyelim ki bir kişinin gözünden kaçtı, orada o kadar insan var. Neden kimse müdahale etmedi? Babamın tek başına oradan çıktığına inanmıyorum.

Biz güvenip babamızı oraya bıraktık. Babamızı bu duruma getirenler adalet önünde hesap verecekler" diye konuştu. Huzurevi yetkilileri ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Ali ŞEN/DHA

Haberin Devamı