Ekonomi Hükümetten memura yeni zam teklifi

Hükümetten memura yeni zam teklifi

Paylaş
Hükümetten memura yeni zam teklifi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  hükümetin memur ve memur emeklilerine yapılacak zamla ilgili son teklifi açıkladı. Memur-Sen hükümetin teklifine "Teklif imza atmaya uygun değil" yanıtını verdi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu memur zammı için yaptığı açıklamada 2018 ve 2019 memur zammı oranlarını revize ettiklerini belirtti. Bakan Sarıeroğlu; 2018 için hem ilk 6 ay hem de ikinci 6 ay için yüzde 3.5 zam, 2019 yılı için yaptığı açıklamada ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 için yüzde 5 olarak belirlediklerini ifade etti. Hemen sonrasında konuya ilişkin açıklama yapan Memur-SEN Başkanı Ali Yalçın; 'Bugün ifade edilen teklif elimize kalemi veriyor ama mürekkebi koymuyor.' dedi.

HÜKÜMETTEN YENİ TEKLİF


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hükümetin son teklifin açıkladı. 2018 için 3.5 + 3.5 2019 yılı için ilk 6 ay için yüzde 4 ikinci 6 ay için de yüzde 5 teklif edildiğini açıkladı.


MEMUR-SEN TEKLİFE YANIT VERDİ


Memur-Sen, hükümetin yaptığı teklife yanıt verdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "2018-2019 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme süreci başlayalı 21 gün oldu ve son 8 saatlik dilimindeyiz. 14 Ağustos itibariyle sunulan 3+3 ve 3+3 teklifini kabul etmemiştik. 14 Ağustos'tan bu yana toplu sözleşmeye ilişkin ciddi bir diplomasi yürüttük.

Ortaya çıkan rakam 3.5+3.5 2019 içinse 4+5 şeklinde ifa edilmiştir. Yeterli ve ikna edici bir rakam bu anlamda değildir. Fakat müzakere için rakamlar önemlidir. Memur-Sen olarak bir şeyi ifade ettik kamu görevlileri maaşları enflasyona yenilmekten ziyade refahtan pay aldığı zaman yükseliş başlayacak ve refah seviyesini yükseltmek için çıkış trafiği oluşmuş olacaktır.

"Teklif imza atmaya uygun değil"

Teklif müzakereye uygun ama imza atmaya uygun değil. Birkaç adım daha bekliyoruz. Müzakereye hazır, imzaya uzağız. Gelen rakamın 4-5 puan üzerinde bir rakam masada düzgün bir sonuç çıkarır, çifte bayrama vesile olur. 4-5 puanı çeşitli kalemlerde verebilirler.

İLK TEKLİF NEYDİ?


Hükümetin ilk teklifi 2018 ilk ve ikinci altı ay için yüzde 3, 2019 ilk ve ikinci altı ay için de yüzde 3 şeklindeydi.


Haberin Devamı