Siyaset 'Hukuk devleti işliyor'
Paylaş
'Hukuk devleti işliyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, kurumlararası bir çatışmanın söz konusu olmadığını, hukukun gereklerinin yerine getirildiğini söyledi

AK Parti MYK toplantısı için genel merkeze gelen bazı bazı parti yöneticileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gözaltındaki sekiz askerin serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirilmesi sorulan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Türkiye bir hukuk devletidir. Her türlü iddia yargıya intikal etmiştir. Sabırla neticesini beklemek lazım. Hukuk devletinde bağımsız, tarafsız yargıya itimat etmeliyiz gerektiği kanaatindeyim.

Bu süreçte herkesin yorumlarına dikkat etmesi lazım. Kimsenin amacını aşan bir beyanda bulunmaması lazım. Siyasilerin de medyanın da kurumları yıpratmamaya özen göstermemesi lazım" dedi.

Kılıç, "Kurumlararası çatışma ve devlet sırlarının dışarıya çıkarılması eleştirileri var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu da "Her şey CMK’nın 125. maddesi kapsamında hukukun gereklerine uygun olarak yürütülmektedir.

Genelkurmay da açıklamasını bu yönde yapmıştır. Dolayısıyla kurumlararası çatışma durumu asla söz konusu değildir. Hukuk devleti ve gerekleri yerine getiriliyor" diye yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de askerlerin serbest bırakılması ile ilgili soru üzerine yargı kararına saygı duymak gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı