Sağlık Hücrelerin içinde DNA'nın yeni bir yapısı keşfedildi (i-motif nedir?)

Hücrelerin içinde DNA'nın yeni bir yapısı keşfedildi (i-motif nedir?)

Paylaş
Hücrelerin içinde DNA'nın yeni bir yapısı keşfedildi (i-motif nedir?)

Avustralyalı araştırmacılar, tüm canlı organizmalarda ve  bazı virüslerde canlılık işlemleri, biyolojik gelişimler için genetik materyalleri taşıyan DNA’nın yeni bir yapısını keşfetti. i-motif adı verilen bu yapıların tam olarak ne işe yaradığı ve sağlık ve hastalık üzerinde nasıl etkileri araştırılacak

Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanları, laboratuvar çalışmalarında "i-motif" adını verdikleri DNA’nın "bükülmüş düğüm" şeklini saptadı.

Araştırmada mühendislik uygulanmış bir antikordan faydalanarak hücredeki i-motiflerin yerleri saptandı. Araştırma ekibinden Mahdi Zeraati, yeşil noktaların (i-motifler) zamanla ortaya çıkmasını ve kaybolmasını, bu yüzden onların oluştuğunu, dağıldığını ve yeniden oluştuğunu gördüklerini söyledi.


YENİ YAPININ ETKİLERİ ARAŞTIRILACAK


Araştırma ekibinden Doçent Daniel Christ, DNA’nın moleküler yapısının hep çift sarmal olarak düşünüldüğünü belirterek bu yeni araştırmanın farklı olan DNA yapılarının mevcut olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Ekipten Marcel Dinger, DNA’nın "bükülmüş düğüm" yapısının keşfinin oldukça heyecan verici olduğunu ifade ederek bu yeni yapının tam olarak ne işe yaradığını ve sağlık ve hastalık üzerinde nasıl etkilerinin olduğunun araştırılacağını aktardı.

Haberin Devamı