Bilim - Teknoloji Huawei Nova 3, yeni yonga seti ile gelecek
Paylaş
Huawei Nova 3, yeni yonga seti ile gelecek

Huawei Nova 3 ismi ile satışa sunulacak olan telefonun, kısa süre önce Çin’de satışa çıkan Honor 7X’in biraz daha gelişmiş bir versiyonu olacağı dile getiriliyor.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei’nin şu aralar yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Huawei’nin yeni modelinin orta segmente hitap eden bir cihaz olacağı belirtiliyor.

Huawei Nova 3’ün en önemli özelliği, Çinli üreticinin kendi yapımı olan Kirin 670 yonga setini kullanacak olması. Bu yonga seti Huawei’nin orta segmentteki yeni jenerasyonunu temsil edecek. Bilindiği üzere Huawei ve Honor, orta segment modellerinde güncel olarak Kirin 659 yonga setinden faydalanıyordu.

SAĞLAM PERFORMANS


Huawei Nova 3, yonga setiyle olduğu kadar yeni kamera kurulumuyla da ön plana çıkıyor. 16MP+20MP’lik çift ana kamera kurulumuna sahip olan telefonun ön tarafında da 20MP+2MP’lik çift kamera mevcut. Hem ön, hem de arka kamerası baz alındığında Nova 3’ün sağlam bir performansa sahip olduğunu söylemek mümkün.

GÜÇLÜ BATARYA


Sistemini 3GB RAM ile destekleyecek olan cihazın 1080p çözünürlüğünde 5.93 inçlik bir ekranla gelmesi bekleniyor. Yeni nesil amiral gemisi modellerinde olduğu gibi 18:9 ekran oranına sahip olan Huawei Nova 3, 3340 mAh gücünde oldukça güçlü bir bataryadan beslenecek.

Cihazın satış fiyatının ise 350 euro olacağı tahmin ediliyor. Huawei’nin yeni telefonunu Aralık ayında resmiyete kavuşturması bekleniyor.

Samsung, iPhone kullanıcılarını hedefliyor

Haberin Devamı