Serra Ababay Hoşçakal meme…
HABERİ PAYLAŞ

Hoşçakal meme…

Haberin Devamı

Emzirme, anne-bebek bağının yapı taşlarındandır. Fiziksel doyumun yanı sıra “duygusal doyum” hissi için de altyapı oluşturur.

Memeden kesme hem bebek hem anne için zordur. Gerçekleşmesi için karşılıklı hazır olunması gerekir. Zamanı geldiğinde memeden kesebilme, çocuğunuzun bireyselliğini de kabul edebilmektir. Memeden kesmenin doğru yaşı, uzmanlara göre değişmektedir.

Fakat emzirme çocuklar için eşsiz değer taşır ve eğer mümkünse en az 6 ay emzirilmelidir. Memeden kesme yöntemleri, kademeli veya aniden kesmedir.

Bunlardan kademeli memeden kesme, göğüsteki tıkanma riskini düşürdüğü, anne ve bebeği duygusal açıdan hazırladığı için daha çok önerilir. Aniden kesme, çocuklar için travmatik olabilmektedir.

Kademeli memeden kesme, sabırlı olmayı gerektirir. Kendinize en az 1 ay vermenizi öneririm. Kademeli olarak memeden keserken,

● Sünnet, diş çıkarma vb. bir dönemde olunmamalıdır.

● Çocuğunuz biberon veya bardak kullanabiliyor olmalıdır.

● Daha önce biberon kullanmadıysa, bu süreçte başlanmamalıdır.

● Emme sürelerini azaltarak, zamanla öğünü tamamen kaldırabilir veya doğrudan öğün atlayarak başlayabilirsiniz. Sütü bardak/biberon ile önerebilirsiniz.

● Atlanan öğünlerin sarılma, öpme ve oyun gibi duygusal doyumla geçmesi önemlidir.

● İlk olarak gün arası öğünleri azaltılmalıdır. “Meme şimdi değil, sonra” denilebilir ve süt bardakla önerilebilir. Bu öğünü parkta olduğunuz saate denk getirmek işleri kolaylaştırabilir.

● Zamanla bir sabah bir de akşam emzirme düzenine gelinmeli ve en son gece öğünü bırakılmalıdır.

● Sabah ve geceyi bırakırken, ev içi düzeni değiştirme denenebilir. Örneğin, sabah uyandığında babanın beslemesi ve sizin emzirme kıyafetlerinizi giymemeniz gibi.

● Geceyi bırakırken; bir uykuya geçiş rutini belirlemek, sırt kaşımak ve sarılabileceği bir oyuncak önermek etkilidir. Geceleri, tam uyanmadan baba gidebilir, kucağına alıp öpebilir ve bardakla süt verebilir. Burada, “Meme, sabah güneş gelince” denilebilir.

● En önemlisi, bol bol sevgi gösterilmelidir!

Instagram: cocuklar_buyurken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder