Tamer Heper Hisse satışı yapılır
HABERİ PAYLAŞ

Hisse satışı yapılır

Haberin Devamı

Babadan miras kalan bir evimiz var. Annemle birlikte oturuyoruz. Satma gibi bir fikrimiz yok. Ancak kardeşimin kredi borcu var, “Evi satın hissemi verin” diyor. Bu borç için alacaklılar bizim evi sattırabilir mi? ● T.U.

Bir kimse birilerine borçlu ise bu ilişkide alacaklı olanlar ancak borçlunun malvarlığına başvurabilir.

Paralarının tahsili için borçlunun malvarlığını sattırabilir, parayı bir başkasından tahsil edemezler. Bir başkasından tahsil etmek veya bir başkasının malını sattırmak için o bir başkasının mesela kardeşlerden birinin borca kefil olmuş olması lazım.

Ancak bu durumda borçlunun dışında birinin malvarlığına başvurup alacak tahsil olunur.

Sizin olayınızda da şayet kardeşinize kefil olmadıysanız sizlerin malvarlığınıza başvurulamaz.

İHALEYE KATILIRSINIZ

Ancak borçlu kardeşin alacaklıları bu alacağı tahsil için elbette birtakım girişimlerde bulunacaktır. Bu girişim sırasında ortak olduğunuz evin tümünü sattırıp paralarını tahsil yoluna gidemezler.

Sadece kardeşinizin hissesine haciz tatbik edip onun hissesinin satışı yoluna giderler. Bu hisse satışı da ihale yolu ile olur.

Biri çıkar bu hisseyi alırsa artık onunla ortak olursunuz. Şayet maddi imkanınız elverirse ihaleye siz katılır bu hisseyi alırsınız.

Babadan miras kaldığı ve annenizle birlikte oturduğunuza göre; kabaca hesapla, bu yerin dörtte biri annenizin, geri kalan ise kardeşler arasında eşit hisseye sahip.

Yani kardeşinizin payı öyle çok büyük bir pay değil. Parasal olarak değerlendirildiğinde çok büyük rakamlar çıkmayabilir. Bu da sizin ihaleye katılmanız için bir imkan yaratabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder