Spor Hiddink için kaynak aranıyor

Hiddink için kaynak aranıyor

Paylaş
Hiddink için kaynak aranıyor

Milli takım teknik direktörlüğü için arayışını sürdüren Futbol Federasyonu'nun Guus Hiddink'e teklif götürdüğü ve pazarlıkların devam ettiği belirtildi

Dünyaca ünlü teknik adamı Türkiye'ye getirebilmek için yoğun uğraş veren Federasyon, Rusya'da yıllık kazancı 10 milyon Euro'ya yakın olan Hollandalı hocanın yüksek olan maliyetini düşürmeye çalışıyor ve bu rakamı karşılamak için ise sponsor arıyor.

Mevcut sponsorlardan Mercedes, Nike, Turkcell, Ülker ve Türk Telekom gibi firmalarla görüşmeler yapacak olan Federasyon, anlaşma olursa Hiddink'in parasının büyük bir kısmını bu yolla karşılamış olacak.

Öte yandan Hiddink konusunda Rusya Futbol Federasyonu'ndan yetkililerle yaptığımız görnüşmelerde ise Hollandalı teknik adamın Rusya'da olmadığı ve kimse ile konuşmadığı bildirildi.

Hiddink'e yakın bir yetkili, dünyaca ünlü teknik adamın sadece bazen kısa SMS'lere cevap verdiğini ve Rusya'ya da geri dönmek istemediğini söyledi. Rus milli takımının başına önümüzdeki aylarda yeni bir hoca düşündüklerini ancak bu ismin netleşmediğini söyleyen yetkililer, Türkiye'nin A Milli takımın başına Hiddink'in getirilmek istendiğinden ise bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

Uğur DEMİRKIRDI-Siyamend KAÇMAZ/DHA

Haberin Devamı