Spor Hiddink, Emre'yi çizdi

Hiddink, Emre'yi çizdi

Paylaş
Hiddink, Emre'yi çizdi

A Milli Takımın, Trabzon'da Güney Kore ile 0-0 berabere kaldığı maça damgasını Emre Belözoğlu, Hiddik'in kara listesine girdi

A Milli Futbol Takımımız, önceki gün Trabzon’da karşılaştığı Güney Kore ile 0-0 berabere kalırken, maça damgasını vuran olay Emre Belözoğlu’nun kırmızı kart görmesiydi.

59. dakikada kendisine sert giren Koo Ja Cheol ile tartışınca sarı kart gören Emre, sinirlerine hakim olamayıp 1 dakika sonra aynı futbolcuya tekme atınca ikinci sarıdan kırmızı kartı görüp oyundan atıldı.

2002 Dünya Kupası’ndaki üçüncülük karşılaşması sonrası el ele verdikleri pozlarla tüm dünyanın alkışını alan iki takım arasındaki dostluğa yakışmayan bu hareketi nedeniyle eleştiri alan Emre Belözoğlu, asıl büyük tepkiyi ay-yıldızlı ekibimizin teknik patronu Guus Hiddink’ten gördü.

"MİLLİ TAKIM BİR KİŞİYE BAĞLI KALMAMALI"

Hollandalı çalıştırıcı, önce basın toplantısında milli takım kaptanına sert mesajlar gönderdi. “Bu olayı hiç doğru bulmadım. Hoşnut değilim. İtirazlar yapılabilir ama bunu kontrollü yapmamız gerekir.

Emre Belözoğlu’nun olayından çok büyük ders aldık” diyen Hiddink, daha sonra yöneltilen, “Ceza verecek misiniz?” sorusuna, “Milli takım bir kişiye bağlı kalmamalı” diyerek, bu oyuncuyu milli takımdan çıkarabileceğinin sinyalini verdi.

"BENİ DİNLEMEDİN"

Guus Hiddink’in tepkisi bununla da bitmedi. Emre Belözoğlu, karşılaşma sonrası soyunma odasında, yaptığı hareket nedeniyle özür diledi.

Ancak çok sinirli olan Hollandalı teknik adamın, “Sabah sizi kontrollü olmanız gerektiği konusunda uyarmama rağmen gereksiz yere kırmızı kart gördün.

Sözümün dinlenmemesini affedemem. Bir milli takım kaptanı bu kadar kolay kart görmemeli. Özrünü kabul etmiyorum. Ben çalıştırdığım takımlarda böyle kolay kart gören oyuncular görmek istemiyorum” diyerek, tecrübeli futbolcuyu terslediği öğrenildi.

Haberin Devamı