Spor Hiddink: Emre'nin atılması bize ders oldu

Hiddink: Emre'nin atılması bize ders oldu

Paylaş
Hiddink: Emre'nin atılması bize ders oldu

A Milli Takım Teknik Sorumlusu Guus Hiddink, Güney Kore ile oynanan dostluk maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, çok yararlı bir hazırlık maçı oynadıklarını söyledi

Hiddink, maç için özellikle iyi kelimesini kullanmak istemediğini belirterek, "İlk yarının sonlarına doğru iyi oynadık. İkinci yarıda kornerlerden pozisyon bulduk. Belki bir çok kişi kafasında Güney Kore’yi küçümsüyordu ama hem teknik, hem de atletik bakımdan iyi bir takımları vardı. Ben bunu biliyordum. İyi bir test maçı oynadık. Maçın negatif faktörü ise Emre’nin atılmasıydı.

Bunun için sessiz kalabilirim ama kalmayacağım. Çünkü bu durumdan hiç hoşnut olmadım ve sahada eksik kaldık. Daha bu sabah taktiksel manada oyuncularımla konuşurken, mental manada da kendimizi nasıl kontrol edebiliriz diye konuşmuştuk bazı oyuncularla. İtiraz olabilir ama bunu kontrollü bir şekilde yapalım demiştim. Emre’nin olayını o kadar hızlı yaşadık ki bir değişiklik yapmak için bile fırsatımız olmadı. Bu bizim için çok büyük bir ders oldu" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM VEYA KULÜP TAKIMLARI BİR TANE OYUNCUYA TAM"

Hiddink, "Sabri’yi, Aurelio ve Nuri’nin yokluğunda mı orta sahada denediniz?" şeklindeki bir soruya ise, "Sabri, Galatasaray’da da bu mevkide oynamıştı. Nuri ve Aurelio’nun oynamaması nedeniyle onu orada oynatmadım. Her ne kadar sağbek olsa da orta sahada da oynayabiliyorlar. Orta sahada bir denge kurma çabası içerisindeyiz. Selçuk’a yakın oynayacak oyuncularla bunu yapmak istiyoruz. Ama bu hep böyle olacak değil, başka oyuncularımızda var.Sabri gerek bu maçta, gerekse kendi takımında iyi işler çıkarıyor" diye cevap verdi.

"Emre’ye ekstra bir ceza gelirse, ne yapmayı düşünüyorsunuz" şeklindeki soruya ise Hiddink, "Eğer ceza gelirse, talimatlar ne diyor bilmiyorum ama milli takım veya kulüp takımları bir tane oyuncuya bağlı olmamalı. Onun yerine oynayacak oyunculara da güvenim tam. Olaya bu şekilde bakmak lazım" diyerek cevap verdi.

"UMARIM ARDA GERİ DÖNÜŞÜNDE KENDİNİ FAZLA ZORLAMAZ"

Hiddink, şu an için iki yollarının bulunduğunu ifade ederek, "Bunlardan bir tanesi yeni oyuncular geliştirmek, biri de Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek. Aramıza yeni oyuncular katıldı ve bu katılımları sürdürmek istiyoruz. Bir oyuncu havuzumuz var. takım içerisinde yüzde 40 - 50’lik değişiklik yapmanın akıllıca olduğunu düşünmüyorum. Avusturya maçı için kadroda çok ciddi değişiklikler yapmak doğru olmaz. Belki sakat olan oyuncularımızla ilgili bir değişiklik yaparız. Sadece bir ismi söylemek istiyorum, oda Arda Turan’dır.

Umarım Arda geri dönüşünde iyi bir performans sergiler ve kendini fazla zorlamaz. Bu konuda Galatasaray’ı da düşünüyorum. Avusturya maçı için yeni oyuncular katabiliriz takıma. Bugün Tunay’da ilk kez milli olmasına karşın iyi oynadı ve iyi işler yaptı dedi. Hiddink, A2 takımındaki genç oyuncularında iyi bir performans sergilemesi durumunda A Milli takıma yükselebileceklerini vurguladı.

SELÇUK İNAN: "10 KİŞİ KALDIKTAN SONRA ZORLANDIK"

Milli futbolculardan Selçuk İnan ise Avusturya ile oynanacak olan maç öncesi son hazırlık maçlarını oynadıklarını vurgulayarak, "Aslında iki takımda iyi mücadele etti. Hazırlık maçı olsa da galip gelmek istiyorduk. Çok diri bir rakiple oynadık. Onlarda maçı kazanabilirdi, bizde. 10 kişi kaldıktan sonra biraz daha zorlandık. Hatalarımızı görme fırsatımız oldu. Avusturya maçında hatalarımızı en aza indirip oradan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Bu maç bizim için iyi bir ders oldu" dedi.

RAE: "GÜÇLÜ TÜRK MİLLİ TAKIMINA KARŞI OYUNU HİÇ BIRAKMADIK"

Güney Kore Milli Takımı Teknik Direktörü Cho Kwang-Rae, basın toplantısında, Türkiye’ye 4 as oyuncularından yoksun olarak geldiklerini belirterek, "Bir hazırlık maçını daha geride bırakmış olduk. Türkiye’ye gelirken iki as oyuncumuzun milli takımı bırakması bizi endişeye sokmuştu. Bunların dışında da iki as oyuncumuz sakat olduğu için oynayamadı. Bugün çok güçlü olan Türk Milli Takımı’na karşı son ana kadar oyunu bırakmadık. Bu maçta çok genç olmasına karşın ilk defa forma giyen arkadaşlarımız güzel bir performans sergilediler. Türkiye gibi bir takım karşısında pes etmeyerek ilerisi için umut verdik" diye konuştu.

"OYUNCULARIMIZ, TÜRKİYE’YE KARŞI GÜZEL BİR SEVGİ BESLİYORLAR"

Maçın çok sert geçmediğini de ifade eden Rae, "Oyuncularıma, maçın Fair – Play eksenli olması gerektiğini söylemiştik. Maçın çok aşırı sert geçtiğini düşünmüyorum. Golün gelmemesi oyuncular üzerinde bir stres oluşturmuştur. Belki bunun bir gerginliği oldu saha içerisinde ama genele bakıldığında iyi bir maç olduğunu düşünüyorum" dedi.

Rae, oyuncularının maç sonunda tribünleri selamlamasıyla ilgili olarak ise, "Maçtan önce bu konuda her hangi bir düşüncemiz veya planımız olmamıştı. Oyuncularımız Türkiye’ye karşı çok güzel bir sevgi besliyorlar. Maçtan sonrada sevdikleri insanlara sevgilerini gösterdiler" şeklinde konuştu.

Yunus Emre SEL/TRABZON

3

Haberin Devamı