Gündem Hiç gitmediği Tekirdağ'da üzerine TOKİ evi çıktı

Hiç gitmediği Tekirdağ'da üzerine TOKİ evi çıktı

Paylaş
Hiç gitmediği Tekirdağ'da üzerine TOKİ evi çıktı

Hiç gitmediği Tekirdağ'da üzerine TOKİ evi çıktı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Hisar köyünde oturan 68 yaşındaki kadın, TOKİ’nin alt gelir grubuna yönelik konutlarına başvurmak için gittiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV), hiç gitmediği Tekirdağ’da adına kayıtlı bir ev olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Hisar köyünde oturan Meryem Ceylan, TOKİ’nin alt gelir grubuna yönelik yaptığı 448 adet 1 1 konutlardan almak için geldiği Yahşihan Kaymakamlığı’nda, SYDV’ye gitti.

Vakıfta TC numarasıyla işlemleri yapılan Ceylan’ın, Tekirdağ’da üzerine kayıtlı bir evinin olduğu görüldü. Kırıkkale’den başka kente gitmeyen yaşlı kadın, yanlışlık olduğunu, kendisinin Tekirdağ’a hiç gitmediğini belirterek, bu durumun düzeltilmesini istedi.

Ceylan, aslen Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Keklicek köyünden olduğunu, 15 yaşındayken evlenerek Hisar köyüne geldiğini kaydetti.

Kırıkkale’den başka bir ile bile gitmediğini anlatan Ceylan, "Tekirdağ’a hiç gitmedim. Yahşihan’a o yeni evlere yazılmak için geldim. Bana senin üzerinde ev kayıtlı görünüyor hem de Tekirdağ’da dediklerinde şok oldum. 4 çocuğum var, kocam öldü. Belli bir gelirim yok. Köyde bahçe işlerine giderek geçiniyorum. Ben Tekirdağ’da nasıl ev alırım?" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ceylan, kaymakamlıktan yardım aldığını, yeşil kartı bulunduğunu dile getirerek, "Bu ev nasıl benim üstüme olur anlayamadım. Kaymakam bey, Vali bey yardım etsinler. Ben hayatımda haram yemedim. Kimsenin malında da, evinde de gözüm yok. Sadece isim benzerliği ve yanlışlıkla bana yazılmış bir ev. Bana ait olmayan o ev nedeniyle TOKİ konutlarından da yararlanamıyorum" dedi.

Yahşihan SYDV Müdürü Osman Türkyılmaz da, Meryem Ceylan’ın vakıftan belirli aralıklarla yardım aldığını, kendisini tanıdıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Dosyasını incelerken Tekirdağ Yavuz Mahallesi’nde bir evinin olduğunun farkına vardık. Tekirdağ tapu dairesini aradık, anne adı ve diğer kayıtlar Meryem teyzenin adına çıkıyor. Meryem teyze ise o ev benim değil, bu şekilde ben o evi kabullenemem diyor. Daha sonra oradaki belediye ve muhtarlıkları arayarak o evde Nurhan ve Meryem Ceylan adında kişiler oturduğunu öğrendik. Orada tapudan veya herhangi bir şekilde memur hatasından olabilir. Bir yanlışlık olduğu ortaya çıkıyor. Meryem teyze mağdur durumda. Bir an önce bunun düzeltilmesi gerekir."

Haberin Devamı