Özlem Denizmen Hesaplı sömestir tatili
HABERİ PAYLAŞ

Hesaplı sömestir tatili

Haberin Devamı

Okulların yarıyıl tatili geliyor. Yılın bu zamanı çocuklarınızla kaliteli vakit geçirmek için bir fırsat. Bunu yapmak için çok da para harcamaya gerek yok. Nasıl mı? İşte keyifle zaman geçirmenizi sağlayacak 10 hesaplı aktivite...

ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE

1 -
Hayallerini planlı hedefe dönüştürün.

2 - Alışveriş ve yemek yapın.

3 - Film karakterlerini birlikte canlandırın.

4 - Kutu oyunları oynayın.

5 - Size en sevdiği internet oyununu öğretsin, onu oynayın.

6 - İnternetten kodlama öğrenin.

7 - Kitap okuyun, kahramanı tartışın.

8 - Müzeleri gezin.

9 - Kullanmadıklarını ayırın, gidip ihtiyaç sahiplerine verin.

10 - Meslekleri tanıtın

PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Soru: Büyük kazancım yok ama az da olsa ihtiyacı olanlara yardım etmek istiyorum. Bu bana kendimi iyi hissettirecek. Çocuklarımın rızkından kesmek de doğru mu bilemiyorum? Aileme zarar vermeden ne kadar yardım yapmalıyım? ● Sermet

Cevap: İki elimiz var; biri almak, diğeri vermek için. Sahip olduklarımızı ihtiyacı olanlarla paylaştıkça, paramızın bereketi artar. Hangi alanda yardım etmek istediğine karar ver. Yardımın miktarı olmaz. Seni mutlu edecek, kendine saygı duymanı sağlayacak, içine huzur verecek ama gerçekçi bir miktar belirle.

BORCUM DA UTANCIM DA ARTIYOR!

Soru:
Eşten dosttan borç ala ala evin geçimini sağlıyorum. Her ay borcum da utancım da artıyor. Eşim büyük bir hastalık atlattı, ona bu durumu anlatıp üzmek istemiyorum. İstifa edip, emeklilik tazminatımı alıp borçlarımı kapatmak ve sonra yeni bir iş bulmak istiyorum. Ne dersiniz? ● Mevlüt

Cevap: Sağlığın yerinde, düzenli gelirin var. Kolayı değil, doğruyu yap. Eşinle paylaş, kadınlar düşündüğünden güçlüdür. Borç listesi yapın. Harcamaları minimuma indirin. Varsa kredi kartlarını, borcun bitene kadar kaldır. Tazminatın borcunu kapatmaya yetmeyebilir. Yeni iş bulacağının da garantisi yok. Ek gelir elde etmenin yollarını araştır.

KARNE HEDİYESİ

Soru: Maddi zorluk içerisindeyiz ama çocuğumuza bunu hissettirmemeye çalışıyoruz. Birinci sınıfa gidiyor. Yarı dönem geliyor diye karne hediyesi istiyor ama paramız yok. Ona bunu anlatmalı mıyız? ● Merve

Cevap: Anlatmayın! Tüm olan biteni açıkça anlatmak bu yaş çocuklarda güvensizliğe yol açar. Hayal dünyası çok geniş olduğu için olan biteni kafasında büyütebilir. Onu, en sevdiği arkadaşıyla belediyenin ücretsiz çocuk tiyatrosuna götürün. Hem karne onun temel sorumluluğu, iyi not aldı diye ödüllendirilmesine gerek yok.

'En büyük CEO'ya tavsiyelerim vardı

Dünyanın en büyük perakende zinciri olan Amerikalı ‘Walmart’ın CEO’su Doug McMillon’a tavsiyeler verdim ve buna bayıldı. Ona, tüm dünyada ‘tüketici’ kelimesinin kullanıldığını ve bunun biz insanları aşağılayan, tüketip yok eden ‘kemirgen’ bir şeymiş gibi gösterdiğini söyledim.

“Biz artık bilinçliyiz, markalardan sadece ürün değil, hikaye, amaç, sürdürülebilirlik, etkileşim istiyoruz” dedim. Bunun için tüketici yerine yeni bir kelime türetilmesinin gerekliliğini ifade ettim ve bu konuya liderlik etmesini istedim.

GELECEK DAVOS'TA

Dünyamızın geleceğinde rol oynayacak dünya liderleri, CEO’lar, sivil toplum üyeleri, şöhretler ve akademisyenler...

140 ülkeden 3 bin kişi İsviçre Alpleri’nin küçük dağ kasabası Davos’ta, 47’nci Dünya Ekonomik Forumu’nda buluştu. Bu yılın ana teması ‘Duyarlı ve Sorumlu Liderlik’. Ben de iki ayrı oturumda Türk kadınının gücünden bahsettim. En sevdiğim toplantı ‘120 yaşına kadar yaşamak’tı. Cidden gerçek oluyor! Aman kenara para koyalım!

Davos’ta IMF Başkanı Christine Lagarde ile sohbet etme imkanım oldu. Türk kadınlarına mesajını sordum. “Kadın paradan anlar. Sıkın dişinizi!” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder