Bilim - Teknoloji Herkes "unutulmak" istiyor!
Paylaş
Herkes "unutulmak" istiyor!

Google'a sadece tek bir günde "beni unutun" diyen insan sayısı, baş döndürücü boyutlara ulaştı!

Avrupa Adalet Mahkemesi, insanların unutulmasını istediği web'deki geçmişlerini sildirebilmesinin insani bir hak olduğunu kabul etmesinin ardından Google, hakkındaki haber linklerini arama motorlarından çıkarmak isteyenlerin başvurabilmesi amacıyla bir form hazırlamıştı.

Formun yayına girmesinin ardından ilk günde 12 bin kişinin, haklarındaki eski haberleri arama motoru sonuçlarından sildirmek için başvuruda bulunduğu açıklandı. Başvurulardan çoğu, haklarındaki suç haberlerini arama motorundan sildirmek isteyen eski suçlulardan veya mahkemede aklanmış kişilerden geldi. Medyada yankı bulmuş skandal haberlerinin aktörleri de başvuranlar arasında yer alıyordu.

Mahkemenin bu kararı almasının nedeni, İspanyol bir kullanıcının, 16 yıl önce yaşanmış bir olay hakkındaki haberin hala Google'da bulunuyor olması nedeniyle isminin leke görmesinden şikayetçi olması ve Google'ın ilgili haberin linkini arama sonuçlarından kaldırması için mahkemeye başvurmasıydı. Mahkeme kullanıcıyı haklı bulunca, Google benzer davalarla karşı karşıya kalmamak için bir "sonuç sildirme" formu yayınladı. Ancak görünüşe göre, Google'ın tüm bu talepleri inceleyerek kaldırma işlemine karar vermesi çok uzun zaman alacak.

Resimlerle: Google'da çalışmak

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı