Siyaset 'Herkes tarafını seçsin'
Paylaş
'Herkes tarafını seçsin'

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen mitingde Başbakan Erdoğan'a, “Teröristin değil, şehidin kefili ol” dedi

'AÇILIMDAN VAZGEÇ’

Haberin Devamı

MHP, “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitinglerinin ilkini dün Ankara Tandoğan’da gerçekleştirdi. Yağmurlu havaya rağmen yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitingde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a, yıkım projesi olarak nitelendirdiği ‘Kürt açılımı’ndan vazgeçmesi çağrısı yaparak “Teröristin değil, şehidin kefili ol” dedi.

‘SABRIMIZ TAŞIYOR’

Sabrın taşma noktasına geldiğini, bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Bahçeli özetle şu mesajları verdi: “Açılım dedikçe, bölücüler azmaktadır, fırsat dedikçe, İmralı canisi ile Başbakan el ele vermektedir. Bu vahim durumun sorumlusu hükümettir. Türkiye’nin etrafındaki çember daralmıştır. Dün bu dayatmaları Çanakkale’de Mehmetçik reddetmişti. Bugün Türkiye sevdalıları reddetmektedir.”

Haberin Devamı

SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

“Milletimiz ayağa kalkar, yumruğunu vurur. Artık, herkesin tarafını belli etme zamanı gelmiştir. Bizler kırılma noktasına kadar bükülmüş Türkiye’de tarafsız olamayız. Biz Türk milletinden tarafız. Küçük bir kıvılcım, telafisi mümkün olmayan hadiselere neden olur. Bu hassas ortam tahrik ve kışkırtmalara açıktır ve müsaittir. Bu nedenle önümüzdeki süreç dikkat, sağduyu ve akıl gerektirmektedir.”

ALEVİ SEMAHI DÖNÜLDÜ

MHP’nin Tandoğan’daki mitinginde tüm Türkiye’yi kucaklayıcı mesajlar verildi. Nefes Nefes Anadolu Grubu, başta Ruhi Su’dan olmak üzere türküler seslendirdi. “Çanakkale Türküsü” söylenirken bazı katılımcıların ağladığı gözlendi. Semazenler ‘sema’ gösterisi yaparken, yöresel kıyafetli folklor grubu da ‘Alevi semahı’ döndü. Bu tablo, “Bin yıllık Anadolu kardeşliğinin göstergesi” diye anons edildi.