Sayım Çınar Herkes için ikinci bir şans olabilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Herkes için ikinci bir şans olabilir mi?

Tüyap Kitap Fuarı bütün hızıyla devam ediyor. Fuarda hikayesini çok iyi bildiğim bir yazarla karşılaştım. Genç yazar Esin Yardımlı 12 yaşında yazdığı ‘Kitap Kahramanı’nın ardından bir kez daha hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir eserle karşımıza çıkıyor. Genç yazar, ilk kitabıyla edebiyat camiasından yaşının ötesinde yazdığına dair bir çok olumlu yorum almıştı. Zamanla kalemini kuvvetlendiren Esin Yardımlı (18) ikinci romanıyla kendini yine yaşının ötesine götürmeyi başarmış. Bu haftanın kitaplarını da fuardan seçtim...

Haberin Devamı

HERKES İÇİN İKİNCİ BİR ŞANS OLABİLİR Mİ?

Sonun Sonrası

Esin Yardımlı/Sosyal Yayınlar

Bir depremde yaşamını yitiren yirmilerindeki Esin’in gözlerini Öbür Dünya’nın Bekleme Çayırı’nda açmasıyla başlar roman. Çayırda her yerden ve her çağdan insanın ortak inanç doğrultusunda beklediğini ve ibadet ettiğini öğrenir. Bu inananların ruhlarını, buldukları an yok etmek için seferber olmuş bir de azınlık grup vardır. Esin ışığın içine girip girmeyeceğini belirleyen sınavın ardından (ki ışıktan paçayı kurtarmayı başarır) dağın üstüne çıkmaya niyetlenir, çünkü Öbür Dünya’da gözünü ilk açtığı an karşısına çıkan ilginç bir karaktere sahip Fransız doğabilimci, dağda yaşamakta olduğundan söz etmiştir. Esin yaşamını da özlemektedir bu arada; sevdiğini, enstrümanını giderek daha yoğun ama daha derine gömülen bir özlemle anmaktadır. Esin’in bu yeni kitabı hakikaten çok ilginç. Kaybolmayı sevenlere duyurulur.

[[HAFTAYA]]

ŞİFA VE GÜZELLİK KAYNAĞI

Üzüm (İyileştirir, Güzelleştirir)

Aysun Çetin/Hayy Kitap Hayykitap

‘Tabiattan Gelen Şifa’ serisinin ikinci kitabını yayımladı. Kitapta bilimsel araştırmalar ışığında “üzümün gücü” anlatılıyor. Alanında ilk olma özelliğini taşıyan kitapta üzümün hastalıklardan korunma ve tedavideki etkisi, üzümle hazırlanan doğal güzellik reçeteleri ve tarifler herkesin anlayabileceği bir dille aktarılıyor. Üzümün Anadolu’dan dünyaya yayılan bir şifa kaynağı olduğunu bilir misiniz? Güçlüdür üzüm, çağlar boyunca “bereket” sembolü olarak kabul edilmiştir. Binlerce çeşit, tat ve renkte karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

ÖZDEMİR ASAF’TAN KALANLAR

Benden Sonra Mutluluk

Özdemir Asaf/Yapı Kredi Yayınları

Üzüm (İyileştirir, Güzelleştirir) Lüsyen (Tarihe Gizlenmiş Bir Aşkın Hikayesi) Şiirlerinin özü ve sesiyle, dönemlerin ve akımların ötesinde çağdaş Türk şiirinin en özgün isimlerinden biri Özdemir Asaf... Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Benden Sonra Mutluluk’ şairin ölümünden sonra arkasında bıraktığı defterlerden, dosyalardan seçilmiş şiirlerini bir araya getiriyor. Bu şiirlerin çoğu, dergilerde bile görülmemiş.

BALIKLARLA DEĞİŞİK TATLAR

Balıktan Hikayeler

Artür Büyüktaşçıyan/İnkılap Yayınları

Özdemir Asaf/Yapı Kredi Yayınları Üzüm (İyileştirir, Güzelleştirir) Lüsyen (Tarihe Gizlenmiş Bir Aşkın Hikayesi) Şiirlerinin özü ve sesiyle, dönemlerin ve akımların ötesinde çağdaş Türk şiirinin en özgün isimlerinden biri Özdemir Asaf... Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Benden Sonra Mutluluk’ şairin ölümünden sonra arkasında bıraktığı defterlerden, dosyalardan seçilmiş şiirlerini bir araya getiriyor. Bu şiirlerin çoğu, dergilerde bile görülmemiş. Can Dündar/Can Yayınları Sonun Sonrası Balıktan Hikayeler Konu balık olunca insan kendinden geçiyor. Balık yemenin tadını bilenler bu kitabı çok sevecek. Çünkü kitapta balık yemekleriyle ilgili merak ettiğiniz birçok şey var: Balıklardan tutun da kabuklu deniz ürünlerine kadar yenilebilir bütün deniz canlılarını ve buğulama, kızartma, ızgara gibi farklı pişirme usullerini; balık alırken, saklarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını bulacaksınız. Alabalık kiremitte, ahtapot ızgara, terbiyeli balık çorbası, tereyağlı kalkan tava, midye pilaki, somonlu börek tarifleri de cabası.

Haberin Devamı

TEMPOLU BİR GERİLİM ROMANI

Fırtına

Linda Howard/Martı Yayınevi

Gerilim romanlarıyla tanınan, geniş bir okur kitlesi tarafından takip edilen, çok satan romanların yazarı Linda Howard’ın ‘Ice’ adlı kitabı, Sonat Ece Kaya tarafından dilimize çevrildi. Kitap, Fırtına adıyla Martı Yayınları tarafından yayımlandı. Temposu yüksek, gerilim ve romantizmi bir arada bulabileceğiniz sürükleyici öykü, dünü ve bugünü arasında değişimin yaşanmadığını gözlemlediğimiz, güven hissi veren bir kasabada başlıyor. Fırtınaya karşı hayatta kalma mücadelesi veren kahramanlarımız, bize heyecan dolu bir macera sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder