Gündem 'Herkes bizim kardeşimiz'

'Herkes bizim kardeşimiz'

Paylaş
'Herkes bizim kardeşimiz'

Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm sürecinin başlaması ile Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini hazmedemeyenlerin boş durmadığını yeniden tesis edilen kardeşliğin bazı çevrelerce istenmediğini söyledi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, merkez Akdeniz İlçesi’nde Çilek Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Çağlayan gelmeden önce hazırlanan okul bahçesine bin 500 sandalye yerleştirilirken, yere de kırmızı halı serildi.

Bakan Çağlayan daha sonra beraberinde Ak Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, İl Başkanı Mekin Merter Salt ile birlikte geldi. Bakan Çağlayan ve beraberindekiler burada büyük bir ilgi ile karşılandı. Yerine geçen Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmasında çözüm süreci üzerinde durdu.

Bakan Çağlayan, yıllardır Türkiye için büyük sorunun ortadan kalmak için hükümetin gayretle çalıştığını belirterek, "Kardeşliği yeniden tesis etmek, birlik ve beraberliği ortaya koymak için çözüm süreci başlatıldı. Çözüm süreci amacına ulaştığında daha gelişmiş, daha müreffeh, daha zengin bir Türkiye ortaya çıkacak. Çözüm süreciyle birlikte Türkiye’de önemli gelişmeler yaşanıyor. Türk’ün-Kürt’e, Arap’ın-Laz’a, Çerkez’in Yörüğe, Türkmen’e, Alevi’nin-Sünni’ye, Nusayri’ye, hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bu ülke hepimizin. ’Bunun için de anaların göz yaşı dinsin’ dedik. Artık insanlarımızın, gençlerimiz ölmesin istedik. Bunun için Türkiye’nin cesur lideri Recep Tayyip Erdoğan, çözüm ve kardeşlik sürecini başlattı.

Keşke bu süreci Recep Tayyip Erdoğan’dan önceki başbakanlar başlatsaydı, bu cesareti gösterseydi de binlerce gencimiz ölmeseydi, analarımızın gözyaşı akmasaydı. Kardeşliğimizi yeniden tesis etmek, birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak için çözüm sürecini başlattık. Biz insanları ırkına, rengine, kafa tasına, boyuna posuna, etnik kökenine, dini inancına göre ayırmayız. İster Kürt, ister Türk, Arap, Yörük, Çerkez, Alevi, Sünni olsun yeter ki bu ülkenin, vatanın bölünmez bütünlüğünden, devletin, bayrağın tekliğinden yana olsun herkesin bizim başımızın üstünde yeri var, herkes bizim kardeşimizdir" dedi.

Dünya ülkelerinin ekonomik krizi bir türlü aşamadığı bir dönemde Türkiye’nin IMF’ye olan borcunu ödeyerek, borç almaması çalıştıklarını kaydeden Bakan Çağlayan, "Ak Parti iktidara gelmeden önce millet faiz lobisi tarafından soyuluyordu. 11 yıl önce devletin çiftçiden, köylüden, sanayiciden, ihracatçıdan toplamış olduğu her 100 liralık verginin 86 lirası faize, faizcilerin cebine giderdi.

Ak Parti 11 yıl önceki tabloyu tam tersine çevirdi. Şimdi toplanan 100 liralık verginin 12 lirası faize gidiyor. 88 lirası milletimin cebinde kalıyor. Yola, hastaneye, turizme gidiyor. Kardeşlik sürecini, Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini hazmedemeyenler var. Bundan dolayıdır ki bazı eylemleri başlattılar. Bu işin içerisine Kürt kardeşlerimi, Kürt vatandaşlarımı da karıştırmak istiyorlar. Ama benim Kürt kardeşlerim bu tezgaha, bu bölünmeye düşmeyeceklerdir. Bu ülkenin asli unsurları olan sizler, bu konuda sağduyulu davranacaksınız. Bu ülkenin sahipleri olduğunuzu her fırsatta haykıracaksınız. Çözüm sürecinin bu ülkede tamamlanması gerekiyor. Çözüm süreci amacına ulaştığında daha gelişmiş, daha müreffeh, daha zengin bir Türkiye ortaya çıkacak" diye konuştu.

Bakan Zafer Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra akşam ezanın okunması ile iftarını açtı. Yemekten sonra ise Bakan Çağlayan, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten ile birlikte vatandaşlardan gelen talepleri ve sorunları dinledi.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)